Рон ДеСантис забрани смяна на пола за младежи
Рон ДеСантис забрани смяна на пола за младежи

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа закон, който забранява медицинските интервенции за смяна на пола за транссексуални младежи. Това става дни преди официалното включване на ДеСантис в изборната надпревара. В нея за спечелване на кандидатурата на републиканците ще премери сили с бившия президент Доналд Тръмп.

С подписването на закона ДеСантис дава знак, че се готви за републиканска президентска номинация, отбелязаха представители на демократите. Според тях церемонията е напомняла повече на начало на кампания. Очакванията са, че официалното това ще се случи в следващите дни.

В момента според мнозина е очевидно, че ДеСантис набляга на темата за транссексуалните като част от своя дневен ред, докато се подготвя да влезе в надпревара с основния си съперник. Доналд Тръмп поне до момента води в социологическите проучвания.

Законът, забраняващ промяна на пола, не допуска използването на държавни пари и поставя нови ограничения за възрастните, търсещи лечение.

Хормонозаместващата терапия и медицинските интервенции за смяна на пола за транссексуални деца и тийнейджъри са все по-често атакувани в много щати и напоследък са обект на ограничения или категорични забрани.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви