В началото на седмицата бе открит филиал за спешна медицинска помощ по морето в Созопол. Такъв заработи в Средец, очаква се откриването на център в Приморско.

Огледани са възможностите за осигуряване на площадка за кацане на медицински вертолети.

От предложените 5 варианта, е определена площадка за хеликоптер в Бургас в близост до Университетската болница. Предприети са всички мерки и действия, за да са спокойни хората. Това увери проф. Мария Нейкова – областен управител на Област Бургас пред Нова телевизия.

Тя благодари на подкрепата на здравния министър Асен Меджидиев и на правителството за разкриване на тези пунктове.

„Да бъдат спокойни гражданите и туристите, които ще посетят южното Черноморие. Благодарение на подписаното споразумение за сътрудничество между областната администрация и „Пирогов” ще има екипи за спешна медицинска помощ”, каза Нейкова.

Предвижда се медици да оказват консултации дистанционно, както и да има командировани екипи, които на място да помагат, уточни тя.

„Като щат има възможност финансирани от МЗ проблем са вакантните бройки. Затова се подписа и този меморандум, според който през летния сезон бяха командировани два екипа – Слънчев бряг и в Приморско. Осигурено е финансирането, има щат, но има голямо текучество и няма кадри, които да работят. Този проблем е в цялата страна”, заяви д-р Георги Паздеров директор на РЗИ Бургас.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви