Руски кинжал порази амеликански Пейтриът
Руски кинжал порази амеликански Пейтриът

Произведена в САЩ система за противоракетна защита „Пейтриът“, която се използва от Украйна, вероятно е пострадала от руски удар. Това заявиха двама представители на САЩ, допълвайки, че не изглежда да е била унищожена, предаде Ройтерс.

Системата „Пейтриът“ е една от сложните системи за противовъздушна отбрана. Тя е доставена от Запада, за да помогне на Украйна да отблъсне руските въздушни удари. Особено – насочените срещу обекти от критичната инфраструктура на Украйна, енергийни съоръжения и други.

Един американски служител, говорещ при условие за анонимност се позовавал на първоначална информация. Той заявил, че Вашингтон и Киев вече са разговаряли за най-добрия начин за възстановяване на системата. И на този етап не изглежда, че системата ще трябва да бъде изваждана от Украйна. Служителят добавил, че САЩ в близките дни ще имат повече яснота по въпроса. И информацията може да се промени с течение на времето.

Руското министерство на отбраната заяви вчера, че е унищожило построена от САЩ система за противоракетна отбрана „Пейтриът“ с „хиперзвукова“ ракета „Кинжал“ при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът засега не дава коментари, отбелязва Ройтерс.

Руското военно министерство обяви вчера, че са поразили с удари с крупнокалибрена артилерия струпванията на жива сила на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) край Бахмут и други населени места.

„Голямокалибрената артилерия на Южната група войски порази струпванията на украински войски в районите на населените места Артемовск, Минково, Курахово и Горняк“, каза ръководителят на група „Юг“ Вадим Астафиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви