Борисов: Ако не стане сега, няма въобще
Борисов: Ако не стане сега, няма въобще

ПП-ДБ са в огледалната позиция на ГЕРБ-СДС и ако първият мандат е неуспешен, вторият също ще се провали, заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

„Ако не стане в първия мандат, при тези заявки на другите партии, няма да стане във втория. Толкова настояваме да се намери някаква формула и да има редовен кабинет. Какво да направя сам? С 69 депутати – толкова! Вие видяхте и прокурора – като говори само за мен говори. Мисли, че ме страхува! Ама чакайте, аз съм бил главен секретар толкова години, ако така се страхувам лесно. Само Бойко, Бойко, Бойко. Ето затова Мария Габриел отговаря, аз съм само на първия ред депутат и пак, пак, пак: Бойко, Бойко, Бойко. Е стига!“.

Според Борисов няма как да се случи и третия мандат, който Борисов допуска, че отново може да попадне в ръцете на БСП:

„С мандата на госпожа Нинова, която дойде сутринта на разговори и след това говорихме вече като групи, изчистихме всички неща, и изведнъж казва, че не ѝ харесва маниера!? Сякаш не тя от парламентарната трибуна ми каза „Борисов, ти си виновен, защото не слагаш 5 приоритета“. Ние изложихме 15!“.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел трябва да продължи разговорите в търсене на подкрепа, посочи Борисов. „Все още се надявам на разум от цялата политическа класа, така че днес им показахме, че на нас може да се има доверие“.

Той беше категоричен, че заявеният от Мария Габриел приоритет с искането за освобождаване на главния прокурор е нейно лично решение. Според лидерът на ГЕРБ това не е причината за скандала Гешев-Сарафов:

„Взех решението за Мария Габриел с подкрепата на цялата парламентарна група. Аз това, което съм поел като ангажимент, е да приемем законите на Крум Зарков. Ако това е предизвикало някакви реакции, това си е тяхна работа! Този скандал, който се води, ни прави по-твърдо убедени, че политическата класа трябва да се меси само чрез Конституцията и законите. И ние имаме проект на промени в Конституцията“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви