Белите британски деца може да са малцинство в училищата до 40 години, съобщава британският в. „Гардиън“, цитирайки изследване на Оксфорд, предаде БТА.

Според д-р Пол Морланд, демограф и преподавател в Оксфорд, предишните изследвания показват, че 50 до 60 процента от общото британско население ще се самоопределят като бели британци до 2060 г.

Това би означавало, че населението в големите градове би паднало под прага, където белите британци биха били малцинство.

Ученият от Оксфорд твърди, че хората, които се идентифицират като бели британци в големите градове, ще бъдат „намаляващо малцинство“, като белите британски деца определено ще бъдат малцинство в училищата след 40 години.

Прогнозите на експерти по имиграцията също показват, че нетната миграция за 2022 г. вероятно ще нарасне между 650 000 и един милион, което ще засили натиска върху правителството заради предизборното му обещание да я намали.

Очаква се миграцията да бъде поне два пъти по-висока от тази преди Брекзит, което означава от 200 000 до 300 000 годишно и поне 150 000 над предишния рекорд за 2022 г.

Киър Стармър, лидерът на лейбъристите, заяви в петък, че това показва колко правителството е загубило контрол.

„Нуждаем се от управленчески подход, а ние го нямаме, каза той. Или както почти всичко останало при това правителство – няма план, няма контрол. Изглежда, че системата е разбита.“

„Даунинг стрийт 10“ заяви, че Риши Сунак никога не е посочвал цифра за очакваното ниво на нетна миграция. Ангажиментът на министър-председателя е да намали миграцията като цяло и това е, което се опитваме да направим чрез справяне с нелегалната миграция и точковата система, каза неговият говорител.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви