Нинова: Станишев и Йончева са предатели

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини в предателство на битката на левицата срещу джендър идеологията евродепутатите от партията Сергей Станишев и Елена Йончева.

Причината за това стана ратификацията на Истанбулската конвенция в ЕП вчера.

„Нашите евродепутати Сергей Станишев и Елена Йончева са гласували за, а останалите колеги от БСП са се скатали. За тези хора наши и ваши, няма Конституция на България и мнение на КС, а утре Станишев организира конференция за модерното ляво, а там ще отидат и депутати, и кметове, и служебното правителство. Това ли е модерното ляво – трети пол различен от мъжки и женски“, скочи тя.

Според нея битката на БСП срещу джендър идеологията е част от срива на БСП на изборите, защото срещу партията има силна машина. Нинова призова депутатите да подкрепят референдума, който левицата организира срещу джендър идеологията.

„Вашият подпис днес е инвестиция в живота, а това означава и за бъдещето на България“, обърна се тя към законотворците.

Нинова припомни, че БСП спря ратификацията на Истанбулската конвенция в българския парламент.

„От този момент върху нас се изсипа огънят на Ада. Имаше натиск от вън, компромати срещу БСП, заплахи от ПЕС за изключване, осмиване на БСП, че е остаряла, ретроградна, консервативна. Затова, че защитава мнението на всички вероизповедния, Конституцията и 85% от българското население“, каза Нинова.

Тя призна, че това е била и най -тежката битка в политическия й живот.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви