Много възрастни хора се страхуват да попаднат в старчески дом – струва им се, че там няма абсолютно никакви условия за комфортен живот, че живеещите там пенсионери и хора с увреждания са принудени да пребивават в тесни студени помещения.

Този страх би бил оправдан преди десет години, но днес картината се е променила драматично.

Модерните старчески домове са удобни комплекси, оборудвани с най-новите технологии, които разполагат с всичко необходимо за постоянен престой и старчески дом Вила Швейцария е жив пример за това.

Какво представляват модерните старчески домове?

На първо място домът за възрастни хора се различава от обикновения по това, че в него се настаняват възрастни хора, които по различни причини (социални, психологически или физиологични) не могат да живеят у дома. В пансиона за такива клиенти се организира пълна грижа и качествено медицинско обслужване, хранене, както и различни допълнителни услуги. Модерните старчески домове предлагат комфортен, безгрижен живот в лоното на природата!

Основните предимства на модерния старчески дом

Роднините имат възможност да организират доживотно пребиваване на възрастен човек в старчески дом, което означава доживотна грижа и квалифицирана медицинска помощ. В допълнение, пансионът е истинско спасение за онези възрастни хора, които не могат да живеят в един апартамент с роднини или изобщо нямат жилище.

Постоянни медицински грижи. Вече няма нужда да се притеснявате, че няма да можете да се грижите за възрастен роднина поради работа, да се тревожите, че патронажните сестри няма да изпълняват добре задълженията си и възрастният човек ще остане без грижи.

Старческият дом е място, където се предоставят медицински грижи на най-високо ниво, място, където един възрастен човек може незабавно да получи необходимата помощ и медицински съвети 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата!

Най-висок комфорт. Съвременните старчески домове са институции с повишен комфорт. Стаите са оборудвани с всичко необходимо за комфортен престой на възрастен човек, като общата атмосфера по никакъв начин не напомня на „официалните“, напротив, интериорът е проектиран така, че всеки обитател да се чувства като у дома си.

Пълна сигурност.  Безопасността в модерните старчески домове е отделена на специално място.

Първо, самите интернати са изградени, като се вземат предвид всички характеристики на възрастните хора и хората с увреждания.

Удобни рампи, ниски стълби, перила и парапети и като цяло всичко, което може да улесни живота на възрастен човек – всичко това е в изобилие.

А също така, в старческия дом възрастните хора са под наблюдението на лекари денонощно, така че инцидентите са изключени.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви