Взривът срещу Гешев не е от тротил
Взривът срещу Гешев не е от тротил

При инцидента с главния прокурор не е използван тротил, а рядко използвано вещество. Това дава определени насоки при разследването. Изявлението е на служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Това вещество го има у нас, но рядко се използва, каза министърът. Той посочи отново, че няма начин този взрив да проникне в колата на Гешев, която е била бронирана. Очевидно този взрив е имал за цел нещо друго. То трябва да бъде изяснено в хода на следственото дело, добави той.

Нямам несвързано изказване по темата и мисля, че някой друг дължи извинение затова, че подведе българските граждани. Аз внесох яснота по темата. И ако тя е довела до вътрешни раздори в прокуратурата, мога да се извиня, каза Демерджиев.

Имаме насоки, които ни водят към потенциални извършители и поръчители, каза още министърът.

Дали има нарушение при допускането на израелския експерт на мястото на инцидента, трябва да кажат следователите. Това, което ме впечатли, е, че не се знаеше самоличността на този човек. Това е проблем, защото не може неизвестни лица да посещават местопроизшествието, което трябва да е запазено, каза още Демерджиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви