ГЕРБ: Кабинет ако не с вторите, с другите
ГЕРБ: Кабинет ако не с вторите, с другите

„Ще предложим безспорен премиер. Ще го направим утре в народното събрание пред лидерите на всички партии. И повярвайте ми – изборът ни е абсолютно за точния момент, това което българите очакват. А те очакват да се тури ред в хаоса, да заработят еврофондовете, ПВУ, присъединяването ни към Шенген и еврозоната, правосъдната реформа и законите, за които сме поели ангажимент“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията

По думите му избори през август са катастрофа.

ГЕРБ ще използва първия мандат, за да състави правителство със свой премиер на база приоритети, на база цели. „Премиерът ще бъде гордост за България, гордост за Европа. Това е конституционно право на първата политическа сила да предложи министър-председател, всичко останало подлежи на пазарлъци“… „Нямаме изискване към личностите в кабинет дали са партийни, важното е дали си разбират от работата“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Путиновист няма да одобрим“, обясни Борисов.
„Обръщам се от името на първата политическа сила към втората – най-стабилните европейски демокрации работят по този начин. Слагаме на масата програмата, тези приоритети, приемлив премиер, който казах – утре ще го съобщя, и правим правителство. Категорично сме решени да направим правителство, каквото и да ни струва това. Ако не стане с вторите, с останалите, но не може да разделяме на добри и лоши партиите в Народното събрание – те са определени от българския народ.

„Обръщам се към всички партии – избори през август без бюджет, с изоставено служебно правителство, е катастрофа. Всеки отговорен политик и който взема заплата за тази работа, не може да остави народното събрание да работи месец и нещо без да произведе нищо. Не може да остави хаоса в държавата да продължи и следващите дни и месеци“, каза Борисов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви