Тръмп води пред Байдън в проучване
Тръмп води пред Байдън в проучване

Рейтингът на американския президент Джо Байдън удари кариерно дъно, показва последно проучване на „Вашингтон пост“ и Ей Би Си.

Проучването показва още, че все повече американци се съмняват в остротата на умствените му способности. А подкрепата към него е значително по-ниска отпреди 4 години.

В анкетата на въпроса кого биха подкрепили на изборите през 2024 г. 44% отговарят, че подкрепят Тръмп. 38% биха дали гласа си за настоящия държавен глава. Останалите 18 процента или не са решили, или са дали друг отговор.

Въпреки все още отворената за номинации листа на републиканците за изборите през 2024 г. в момента Тръмп остава с по-голяма подкрепа и от губернатора на Флорида Рон ДеСантис. Той вероятно би бил най-сериозният му конкурент. За него казват, че биха гласували 42% от анкетираните.

И що се отнася до икономиката 54 процента срещу 36% от участниците в допитването смятат, че Тръмп се е справял по-добре като президент, отколкото Байдън досега.

63 процента от участниците в анкетата са на мнение, че настоящият американски президент няма умствената острота. А 62 процента са на мнение, че Байдън не е в добро физическо здраве за да работи.

Тръмп също не е млад. Но за разлика от Байдън 54% от избирателите приемат, че умствено и физически той е здрав. И би могъл да изпълнява задълженията си.

Анализаторите отбелязват още, че според социологически проучвания с отправянето на различни обвинения към Тръмп подкрепата за него нараства

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви