Николай остана в ареста

Бургаският окръжен съд остави в ареста Николай Стоянов, който нахлу с джипа си направо в двора на затвора след гонка с полицията по улиците на кв. „Победа“. Той поиска да му бъде наложена по-лека мярка – домашен арест, за да може да се лекува. Пред съда Николай заяви, че не се чувства добре психически.

По време на заседанието стана ясно, че в деня на инцидента той е бил освободен от Центъра за психично здраве в Ямбол, където е бил настанен принудително от полицията след съпротива на униформени. Сега е обвинен в същото. Според чл. 270 ал. 1 от НК може да получи до 3 години за съпротива при арест.

Николай Стоянов обясни, че след излизането от ямболската психиатрия му се губят моменти от деня. Не знае защо е бягал от полицията и защо е влязъл в затвора. Служебният ме адвокат Радослав Иванов също спомена за психични проблеми. Според него, в ареста психическото състояние на Николай би могло да се влоши, а вкъщи близките му щели да се грижат да си получава лекарствата.

По време на ареста той е дал отрицателни проби за алкохол и наркотици. Затова се предполага, че действията му се дължат на психичен проблем. Адвокатът не можеше да обясни на себе си и на съда защо подопечния му е побягнал, минал през няколко улици, две метални врати и е спрял чак в двора на затвора.

Гонката с полицията беше на 3 май, след като полицаи бяха извикани да се намесят в скандал, който приятел на Николай предизвикал в център за ремонт на автомобили.

Николай Стоянов е роден през 19991г. има средно специално образование и е многократно осъждан. Последната му присъда е за същото нарушение – съпротива на полицаи. Днес в съда той заяви, че съжалява за постъпката си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви