Гешев бил сам при взрива
Гешев бил сам при взрива

В автомобила на главния прокурор не е имало членове на неговото семейство по времето на взрива. Иван Гешев е пътувал сам с охраната, назначена от НСО. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на въпрос от депутата от ПП-ДБ Атанас Атанасов. Маршрутът е обичаен за главния прокурор.

„Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив. Има незначителни щети по него. Те се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Видът но взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“.

Вътрешният министър Демерджиев съобщи, че данните за привлечения в помощ на следствието израелски експерт са оскъдни.

„Това, което знам, е, че този експерт е пристигнал същия ден, около час и половина преди да настъпи взривът. Каква е причината той да дойде в България аз не мога да ви кажа. Нито – какъв е поводът за неговото посещение. Не мога да правя и предположения и спекулации в никоя посока. Това са фактите. Оттам нататък те трябва да бъдат изяснени докрай и всеки да си направиш съответните изводи“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече „шокиращи“ данните, изнесени от министър Демерджиев. Но напомни, че вече е можело да има редовен кабинет, а не да бъдат изслушвани служебни министри.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви