Пясъчните червеи, владетели на пустинята на Аракис, предстои да бъдат опитомени от Пол Атреидски, показва трейлърът към „Дюн 2“.

Втората част на филма ще продължи историята от момента, в който приключи първият и няма да включва времеви скок, уверява режисьорът Денис Вилньов.

В промоционалното видео фокусът е върху връзката между Пол (Тимоти Шаламе) и Чани (Зендая), но показва много кадри с новите персонажи като принцеса Ирулан (Флорънс Пю) и Фейд-Рота (Остин Бътлър). Липсва образът на Кристофър Уокън, който ще влезе в ролята на падишах император Шадам.

Съдейки по романа на Франк Хърбърт, продължението на „Дюн“ ще покаже задълбочаването на взаимоотношенията между фремените и Пол Атреидски до момента, в който те решат да го последват в мисията му за отмъщение за преврата на Аракис.

Битката за власт, ръководена от барон Харконен, отне живота на баща му и сложи край на могъществото на семейството му.

Вероятно ще бъде представена тежката дилема пред Пол – дали да се отдаде на кърваво отмъщение и да предизвика ужасяващи последици, или да намери мир в любовта с избраницата си.

В актьорския състав влиза още Леа Сейду, а към образите си ще се завърнат Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард, Дейв Батиста.

„Втората част е епичен военен филм, много по-наситен – издава Вилньов. – Ще видим още от Аракис, но и нови места. Първият филм бе заснет 40% на Imax, този път е 100%.“

„Дюн 2“ се очаква да тръгне по кината на 3 ноември 2023 г.

ploshtadslaveikov.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви