ГЕРБ почва разговори с партиите
ГЕРБ почва разговори с партиите

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС започва да води разговори с останалите политически формации в 49-тото Народно събрание. Днес ще се срещнат с ДПС, БСП и ИТН. В петък – с „Възраждане“, предаде БГНЕС, цитирана от dariknews.bg.

ГЕРБ започва консултации и с други партии в НС, освен с коалицията ПП-ДБ. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. “Ние проявихме отговорност, с 69 депутати да правиш правителство е нечувано, още повече с 64. С това си поведение, а и с опита си да ни подкупват – щели да сложат 2 млрд. в Комисия в парламента, която да финансира общините, и щели да ни дадат комисии. Когато чегъртаха ГЕРБ, не ни дадоха нито една комисия. Можем да направим с другите партии, така че въобще да не получат комисии”, каза още Борисов.

„Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, цели сектори генерират много дефицити. Фискалният резерв няма такава структура, за каквото говорят. Проявихме отговорност, с това поведение, с опита да ни подкупват с комисии, те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим“, коментира лидерът на ГЕРБ. Преговорите с ПП-ДБ не са приключили, уточни Борисов.

В четвъртък и в петък ГЕРБ-СДС ще разговаря с останалите партии в 49-тото Народно събрание. Начална точка ще бъде Програмата, с която ГЕРБ са се явявали на последните два избора.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви