Ученик уби 8 деца и охранител
Ученик уби 8 деца и охранител

Осем ученици и един охранител са убити след като седмокласник стреля тази сутрин в училище в центъра на Белград, съобщи сръбското МВР, цитирано от Танюг. Шест деца и един учител са ранени и приети в Спешния център в сръбската столица.

Сръбската полиция съобщи, че е получила сигнал за стрелба в основното училище „Владислав Рибникар“ към 8:40 часа сутринта.

14-годишният стрелец прострелял първо учителката си по история. След това започнал да стреля на посоки по съучениците си. Момчето е арестувано в училищния двор.

Някои медии съобщават, че и учителката е починала по-късно в Спешния център. Тя е била приета в лечебното заведение с трима ученици, един от които е бил в операционната зала и животът му е в опасност. Още две деца са с прострелни рани и са в интензивното отделение на друга болница.

МВР съобщи, че полицейски сили още са на местопрестъплението и работят интензивно по разкриването на всички обстоятелства, довели до трагедията. В училището пристигна и министърът на просветата Бранко Ружич.

Според информация на вестник „Новости“ момчето било примерен ученик и дете на здравни работници, баща му е лекар. Предполага се, че е стреляло под въздействието на наркотици.

Законите за притежание на оръжие в Сърбия са изключително строги и подобни инциденти не са обичайни за страната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви