ПП: Ще се срещнем, но няма да подкрепим
ПП: Ще се срещнем, но няма да подкрепим

Коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) представят състава на проектокабинета „Денков“. Академик Николай Денков е кандидатът за премиер в кабинет с втория мандат на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ).

„Да започнем да решаваме проблемите на хората е един от водещите ни принципи. Ние нямаме право да подменим вота на 620 хиляди български граждани. Ние сме в рамките на нашето решение – да не подкрепим първия мандат. Водещо е експертността, ето защо нашата коалиция ПП-ДБ номинира акад. Николай Денков за премиер на България“, посочи в началото на пресконференцията Кирил Петков.

„Осъзнаваме колко е сложна политическата ситуация. По тази причина нито аз, нито Христо Иванов, нито ген. Атанас Атанасов, нито Владислав Панев сме част от този предложен МС. Няма да оглавяваме и част от парламентарните комисии, за да може парламентът да упражнява истински контрол над този кабинет на малцинството“, допълни той.

Готова е и управленската им програма, в случай на неуспех на първия мандат на спечелилата изборите коалиция ГЕРБ-СДС. В нея има пет основни приоритета:

Влизането на България в Шенген и в еврозоната, борбата с инфлацията, изпълнението на всички забавени условия и мерки по националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и промяна в подхода при подбора и финансирането на регионални проекти.

Миналата седмица от ГЕРБ-СДС поискаха през почивните дни да получат програма за управление и варианти за кабинет, както ги виждат от ПП-ДБ, за да прецени Бойко Борисов „какво да прави с първия мандат“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви