Късометражният филм „Нежеланият късмет“ на седемнайсетгодишния Мартин Германов ще бъде премиерно прожектиран на 4 май от 19 ч. в клуб „Модерен театър“ на ул. „Милин камък“ № 1 в гр. Бургас – вход свободен.

Филмът със сценарист Ивайло Германов и оператор Христо Димитров – Хиндо, представя ежедневието на момче с диабет и драматичните последствия, до които липсата на информираност за това все по-разпространяващо се заболяване, може да доведе.

Филмът насочва вниманието към необходимост от повишаване на информираността и отговорността в учебните заведения относно живота с диабет.

„Направих този филм, защото е крайно време да се обърне сериозно внимание на този проблем, който се неглижира в цялата страна“ каза Мартин Германов.

Мартин Германов е ученик в паралелка „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас. Негови предходни творчески проекти включват тийнейджърски онлайн музикални и видео предавания.

Във филма, в който главната роля е поверена на Преслав Матев, а централна второстепенна роля играе Атанас Костадинов, участват ученици, учители и зам. директора на училището.

„След приключването на снимачния процес научих, че за реализирането на всеки един проект е необходим различен подход. За първи път работя с много хора, на които трябваше да се обясни какви са разбиранията и изискванията ми за заснемането на всяка сцена в най-малка подробност, което беше огромно предизвикателство за мен, а най-много ми хареса чувството на удовлетворение, че всичко върви и се подрежда както съм си го представял. Благодаря на целия екип и всички участници, свързани пряко и непряко с реализацията на продукцията. Искам да изкажа специални благодарности на композиторката Ивана Фенерска, създала музиката за част от филма, на група Д2, че ми разрешиха да използвам тяхна песен и не на последно място благодаря на ръководството на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ за подкрепата“, допълни Мартин Германов.

След прожекцията, публиката ще има възможност да се запознае с екипа на продукцията и да научи повече за процеса на създаване на филма.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви