Две са основните версии, по които се работи за убийството на македонски гражданин от 14-годишно момче в Слънчев бряг.

Първата, която е по показанията на малолетното лице, е, че то е отишло в горичката след секс оферта, там се отказало, но македонецът го дръпнал и с цел да се защити, го е ударило с кол няколко пъти по главата. Втората е, че 14-годишният е имал за цел да ограби мъжа.

Повече подробности по разследването дадоха наблюдаващият прокурор Иван Кирков и директорът на ОДМВР–Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Македонският гражданин е бил обявен за издирване във вторник. Установено е, че преди това жертвата е била забелязана с непълнолетно лице. Докато се води това разследване се получава съобщение за намерен труп. Извършват се действия по установяване на непълнолетното лице, след като се разбира, че именно то е отговорно за убийството. Най-вероятно убийството е извършено миналата събота.

Двамата не са се познавали, установили са контакт на улицата. Имало е уговорка за сексуален контакт.

Липсват и 1800, които са били в жертвата, както и телефонът му. След това 14-годишният е изкупил залог от заложна къща, а с останалата част от парите си е купил вещи. Извършителят е от семейство с нисък социален статус, криминално проявен, има досъдебно производства за грабеж над украински гражданин и кражба. Убитият е македонски гражданин, който зимата е работил в Банско, а лятото в Слънчев бряг.

Наказанието за престъплението е 10 до 20 години затвор, но предвид редукцията му като непълнолетен, той може да получи до 5 години.

Версията на момчето към този етап не можем да кредитираме напълно. В началото той не каза, че е взел парите и телефона на жертвата. Тепърва ще преценим дали деянието ще бъде преквалифицирано като по-тежко такова, а именно по чл. 116 – убийство с користна цел“ , каза прокурор Кирков.

Благодарение на бързите и професионално действия на колегите реално достигнахме до извършителя още преди да знаем, че има убийство. Ако по-рано имахме информация, че е изчезнало лице, то и по-рано щяхме да разберем какво се е случило и кой е извършителя. На 14 години вече да имаш няколко престъпления и накрая да извършиш убийство – това не може се приеме като нещо нормално в тези години“ , поясни ст. комисар Калоянов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви