Ние сме Созопол

За четвърта поредна година тази събота ще се проведе инициативата „Ние сме Созопол“. Тя ще бъде подкрепена лично от кмета на общината Тихомир Янакиев, зам.-кметове и общински съветници.

Общественият съвет към Кмета на Созопол съвместно с Община Созопол отправя покана към жителите за участие в инициативата „НИЕ СМЕ СОЗОПОЛ“, която ще се проведе в събота, 29.04.2023г.

За четвърта поредна година местните общественици призовават гражданите на Созопол, заедно, преди летния сезон да направят Созопол по-чист и по-красив.

Съвместно е създадена организация за дейности по почистване, освежаване и облагородяване на градската среда.

Осигурени от Общинска администрация ще бъдат консумативи и материали, както и транспорт за извозване на отпадъците.

Всеки желаещ може да се включи в инициативата на някоя от посочените по-долу локации или да почисти и облагороди района около дома и улицата, на която живее.

Дружествата членове на Обществения съвет ще работят на следните обекти:
Женско сдружение „Света Марина“ – боядисване на пейки в Новия град около лекарските кабинети и почистване на таблата за некролози;
Женско сдружение „ЕЛПИДА“ – боядисване на пейки в градската градина;
Сдружението за Българо-гръцко приятелство – боядисване на пейки в Стария град от котвата навътре и почистване на таблото за некролози на пристанището;
Тракийско сдружение „Яни Попов“ – почистване и боядисване на съоръженията на площадката на ул. „Мусала“;
Ротари клуб – почистване и боядисване на съоръженията на Художествената галерия;
Сдружение „Бездомни лапички“ – почистване на скалистия бряг около – – „Паликари“, Отвесните скали и „Дурна“, както и поставяне на нови кутии с торбички за почистване след кучетата.

Група ще пръска с препарат срещу плевели по тротоарите и плочниците, а друга група от Общината ще извозва събраните отпадъци.

Разчитаме на активността Ви приятели за организирано или индивидуално включване в инициативата.

Дата на провеждане – 29.04.2023г.(събота).
Сборен пункт пред Община Созопол – 9:00 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви