Младата поетеса е с награда от издателството

Литературната премиера на дебютната поетична книга на Светлана Чиглайска “Осмели се да чувстваш” ще се състои на 2 май 2023 г., от 18.30 ч. в зала “Георги Баев” в Културен център “Морско казино”, гр. Бургас .

Светлана Чиглайска е родена и живее в Бургас. Пише поезия още от ученическите години, повлияна от най-добрите образци на изящната словесност. Участва в литературни форуми, където нейното творчество не остава незабелязано.

Като ученичка е отличена с първо място в конкурс за поезия на тема “Есен” и второ място в конкурс “Бъдеще за България”. През 1999 г., шестокласничка, Светлана Чиглайска сътворява текста на химна на ОУ “Св. Княз Борис I”, музиката е на Елза Паносян, а песента и до днес е химн на училището.

В по-ранна възраст поезията е нейният начин да изрази емоциите си, дори да се скрие от реалността. Днес тя е търсеният път към себепознание.

Светлана определя творчеството си като мост между реалността и духовната същност.

Вярва, че всеки читател ще открие “своето” стихотворение, което ще го накара да се почувства “уютно”, да усети разбиране и споделеност, дори да открие самия себе си.

“Осмели се да чувстваш” е посланието на Светлана Чиглайска към дръзналите да се доверят на своите сетива, да се вслушат в сърцето, пренебрегвайки директивите на разума.

Според издателите книгата е съчетание на образи и чувства, от по детски наивни до творчески зрели и осъзнати представи за света около нас. И в тях неизменно, като в отражение проблясва светът, истинският свят на Светлана Чиглайска.

“Осмели се да чувстваш” е отличена с националната литературна награда “Еквалибриум ‘2023” на издателство “Либра Скорп”.

Книгата ще представи нейният редактор Динко Динков (носител на “Еквалибриум ‘2008”). По неговите думи в тази книга “… осмелилите се да чувстват ще открият бисери на добротата сред поетичните образи… Диалогична лирика, изпълнена с тревожност… Вплетена в ранима душевност, достигаща до откровения за греха и изкуплението…”

Цялостното оформление, графичен дизайн и илюстрации са дело на Петра Лимоза.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви