Грим за бал

Грим за бал – какъв да бъде? Деликатен или ярък? Едва забележими или привличащ вниманието на всички? Нека видим модните тенденции и да се ориентирате какво да търсите, за да получите цялостна красива визия.

Какъв грим е подходящ за бала?

Модерният грим за бал трябва да подчертава естествена красота. Не трябва да е „тежък“. Разбира се, може да има изразителни акценти, които ще направят визията завършена. Сега, когато предварително се подготвят фотоалбуми за абитуриенти и се провеждат фотосесии, младите дами се нуждаят не от една, а от 2 или повече опции за грим. Единият ще се използва по време на снимките и той може да бъде по-ярък, другият – за тържествената церемония и последващия празник.

Грим за бал след основно училище

За завършилите основно училище не е необходим специален грим. Достатъчно е да се подчертаят или устните, или очите, но без ярки сенки и червило. Използва се спирала, хайлайтър и гланц за устни. Всичко останало рискува да изглежда неуместно и вулгарно, защото момичетата на тази възраст са красиви именно заради своята чистота и младост.

Грим за бал след гимназия

Тук вече не може без декоративна козметика. Професионалният гримьор ще помогне на момичето да определи своите предимства и недостатъци и ще подчертае първите, умело замаскирвайки вторите.

За фотосесия се използва специален грим – той може да бъде ярък, ако снимането е на подходяща тема или спокоен, ако фотографът работи в студио. Във всеки случай, за снимки се нанася повече фон дьо тен, за да се маскират надеждно дребните несъвършенства на кожата, да се премахне блясъка от носа и челото. Може да подчертаете очите и устните грим, да използвате ярко червило или изкуствени мигли.

Сияйна визия с хайлайтър и мокри сенки

Тази опция грим за бал създава впечатлението, че кожата сякаш свети отвътре.

Как да го направите?

Подгответе кожата, овлажнете я и нанесете основата.

Използвайте фон дьо тен с лек сатенен финиш с блестящи частици.

Нанесете върху ябълките на бузите, като отстъпите 1 см от назолабиалната гънка, руж, смесен с хайлайтър.

Нанесете продукта върху горната част на скулите, третирайте гърба на носа, трапчинката над горната устна.

За клепачите използвайте мокри сенки, като нанесете светъл цвят във вътрешния ъгъл, тъмен във външния.

Поставете спирала на миглите, а на устните – леко червило.

За този грим е важно да изберете правилния нюанс на хайлайтъра. Ако тенът ви е студен, заложете на бели и розови опции. За топъл тон на лицето е по-добре да използвате златист хайлайтър.

Още няколко полезни съвета за грим за бал

Ето някои подходящи опции:

  • Опушен
  • С черна очна линия и опушен ефект
  • С графична очна линия
  • Деликатен със злато или сребро
  • В медни и червени нюанси
  • В нюанси на сиво или сребристо

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви