Киев беше рано тази сутрин разтърсен от експлозии, а из цяла Украйна бяха задействани сирените за въздушна тревога, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Към момента не се съобщава за подробности, свързани с експлозиите в украинската столица, нито за жертви и щети.

Според информационна агенция Интерфакс тази нощ е имало взривове в областите Днепър, Кременчук и Полтава в Централна Украйна, както и в южната Николаевска област.

В социалните мрежи тази сутрин се появиха и снимки на горяща и частично разрушена жилищна сграда, която според съобщенията е в град Уман.

Говорител на полицията заяви, че на място действат спасителни екипи. Все още няма информация за жертви и пострадали.

Същевременно ръководителят на пресцентъра на групировката „Център“ Александър Савчук заяви пред ТАСС, че нейните артилерийски подразделения в направление „Красни Лиман“ (старото название на Лиман) са поразили около 130 цели на украинските въоръжени сили (ВСУ).

„В Краснолиманското направление артилерийските подразделения на групата сили „Център“ са поразили около 130 вражески цели. Повече от 100 от тях са поразени в районите, където са съсредоточени жива сила и огнева мощ на ВСУ“, уточни той.

По думите му е бил унищожен и украински безпилотен летателен апарат, а два опорни пункта на украинските въоръжени сили са били поразени от тежки огнехвъргачни системи „Солнцепек“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви