Рекордно количество 3200 кутии (64 000 къса) цигари в багаж на един пътник откриха митническите служители на Митнически пункт Летище Бургас.

Тютюневите изделия е опитала да пренесе българска гражданка в 4 куфара чекиран багаж. Тя е пътувала с полет до Лондон, Великобритания на 19.04.2023 г. вечерта.

Жената е преминала през „зелен коридор“ – нищо за деклариране, след което митническите служители извършват проверка на нейния багаж, при съвместни действия със служителите от Гранична полиция.

В хода на проверката митническите инспектори установяват в чекирания багаж на пътничката общо 3200 кутии (64 000 къса) цигари от две различни търговски марки.

Тютюневите изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство. Цигарите са иззети и срещу българската гражданка с инициали Ш.С. е съставен акт за административно нарушение.

Това е най-голямото количество цигари, установено в багаж на пътник на МП Летище Бургас през тази година.

Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са иззети от митническите служители на пункта само от началото годината до 20.04.2023 г. при митнически проверки на багажа на пътници.

Всички нарушители са български граждани и са пътували за Великобритания, а пренасяните от тях тютюневи изделия са били в търговски количества и в нарушение на Закона за митниците.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви