Ремонт на автомагистрала Тракия

Движението в участъка от автомагистрала (АМ) „Тракия“ между 66-ти и 69-ти км ще бъде двупосочно от 22 април в платното за София за неотложен ремонт на дилатационни фуги. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), цитирани от dariknews.bg.

Преминаването в платното за Бургас се ограничава от 11:00 ч. в събота.

Ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване в отсечката. Ограничението в движението в района на съоръжението ще продължи и при предстоящите почивни дни около 1 май и 6 май – Гергьовден.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената пътна сигнализация, предупреждават от АПИ.

В събота (22 април) между 8:00 ч. и 14:00 ч. се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента, припомнят от АПИ. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящия ремонт на пътната плоча.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви