Орехи

Качеството на ядките е най-важно при покупката. Орехите са вкусни, здравословни, високо питателни продукти, обичани от мнозина и ценени от древни времена.

Но не всички ядки достигат до нас, запазвайки всички хранителни свойства.

И така, как да изберете правилните ядки и да навредите на здравето си? Много просто – купувайте орехи от производител!

Ядките са богати на фитоестрогени – растителни аналози на женските полови хормони. Това помага за запазване на младостта, както мъжете, така и жените.

Любителите на орехи предпазват кръвоносните си съдове от развитие на атеросклероза, клетките на имунната система от разрушаване, ставния хрущял от изтощение, подобряват състоянието на кожата, косата, роговицата и очните лещи.

Като цяло ядките доставят фибри, витамини от група В, токофероли на човешкото тяло, което е много важно за установяването на метаболитните процеси. Вярно е, че има смисъл да търсите витамин Е само в суровите ядки – той се разрушава при топлинна обработка.

Благодарение на голямото количество минерални соли в състава, био ядките осигуряват безпроблемната работа на сърцето, имунната система, подпомагат дейността на щитовидната жлеза, тимуса и половите жлези.

Поради съдържанието на протеазни инхибитори в състава си, те дори могат да забавят растежа на туморите.

Изследователите открили, че ядките повишават нивата на три щама бактерии, а именно Faecalibacterium, Roseburia и Clostridium. Тези микроби представляват интерес главно защото имат способността да произвеждат бутират, съединение, свързано с оптималното здраве на червата.

„Открихме, че яденето на орехи увеличава микробите, които произвеждат бутират, полезен метаболит за здравето на дебелото черво. По този начин взаимодействието на орехите с микробиома и предизвиква положителни здравословни ефекти“, цитира учените Food News. Бутиратът има способността да намалява възпалението и да подобрява инсулиновата чувствителност.

Експертите са установили, че консумацията на орехи води до намаляване на вторичните жлъчни киселини, които са свързани с по-високи нива на колоректален рак и увреждане на клетките в стомашно-чревния тракт.

Защо орехи от производител? Орехът съдържа много бор, който е необходим за поддържане на мозъка, костите и хрущялите в работно състояние. Благодарение на бета-ситостерола намалява риска от атеросклероза, особено на коронарните и церебралните артерии. Редовната консумация на био орехи помага за намаляване на нивата на кръвната захар, налягането, помага да се отървете от наднорменото тегло, намалява риска от рак на простатата и гърдата.

При био орехите производството е без пестициди, минерални торове, тежки метали, консерванти, багрила и така нататък.

Използват се само естествени методи и без химикали. Вместо химикали, биофермите използват екологично чисти алтернативи (оборски тор, компост, биологични продукти, зелени торове, билкови отвари и др.) При покупката на био орехи от производител рисковете за потребителя са сведени до минимум.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви