Защо не трябва да правите секс без желание

Защото заплашва с неприятни последици. Да видим какви.

Намалява либидото

Понякога апетитът идва в процеса. Но ако се насилвате твърде често, тогава либидото се понижава още повече. Защото дори да правите любимото си нещо против волята си, то ще започне да ви дразни.

Според сексолозите, мъжете, на които е предписано да правят секс, за да заченат дете, изпитват повече проблеми с желанието и ерекцията. И често се оплакват от намалено либидо. А хората, които възприемат нежеланието си като катастрофа и се насилват да правят секс, се разстройват от недостатъчни резултати и изпадат в депресия, от която либидото страда още повече. Завърта се порочен кръг.

Влияе зле на психологическото състояние

Ако сексът се възприема като задължение, негодуванието ще расте. Така в крайна сметка може да причини тревожност, депресия и други проблеми с психичното здраве, включително зависимости и мисли за самонараняване. В тежки случаи нежеланият секс е травматичен и дори може да доведе до посттравматично стресово разстройство.

Разваля връзките

Ако един от партньорите постоянно прави нежелан секс, с течение на времето това може да разруши връзката. И ако хората се опитват да маскират проблемите в двойката с помощта на близостта, те постигат обратния ефект: всичко само се влошава.

Кога можете да опитате да правите секс без желание?

Когато искате да се сближите с партньора си. Това работи не само като еднократен начин за засилване на обичта или за правене на нещо хубаво, но и когато хората имат различна сексуална конституция.

Този с по-голямо желание може да се чувства по-малко важен поради отхвърлянето на секса. Следователно, понякога хората с ниска сексуална конституция не са против да опитат и може внезапно да се увлекат в процеса. Защото, казват, апетитът идвал с яденето.

Но всичко това не означава, че човек винаги трябва да се съгласява да прави секс, дори когато не иска. Сексът не бива да предизвиква никакви негативни емоции. Трябва да имате възможност да спрете във всеки един момент, ако това искате.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви