На 30 години човешкото тяло започва да старее. Разбира се, това не означава, че изведнъж ще имате старо тяло.

Просто 30 години е възрастта, когато наистина трябва да започнете да внимавате повече какво ядете. Не само за калориите, но и за другите неща, които влияят на тялото ви, като сол, захар и химикали.

Има ежедневни неща, които можете да избягвате, за да останете здрави, стройни и щастливи.

Сладкиши за закуска

Въпреки че може да са полезни за настроението ви, сладкишите могат да изложат здравето ви на риск. Високото им съдържание на мазнини води до по-висок прием на калории и възможно наддаване на тегло. В дългосрочен план по-голямата телесна маса води до много неблагоприятни здравословни състояния.

Протеинови блокчета

Всички имаме нужда от протеини в нашата диета. Въпреки това, тези блокчета са пълни с толкова много химикали и толкова много захар, че не си струва количеството протеин, което добавя към вашата диета.

Коктейли

Докато махмурлукът е възможен през двадесетте ви години, пиенето на тези напитки с високо съдържание на захар през тридесетте може да бъде катастрофално. Те не само допринасят за наддаване на тегло, но и нарушават съня. Възрастните обикновено се събуждат, когато алкохолът и захарта напуснат тялото. Ето защо на следващия ден сте махмурлук и уморен.

Бира

Не само мъжете могат да получат бирено коремче. Бирата е доста калорична. Въпреки че една чаша е добре, прекомерните количества през уикенда през тридесетте и след това могат да доведат до преждевременно стареене. Алкохолът дехидратира кожата и така причинява образуването на бръчки.

Бял хляб

Когато хлябът е бил създаден за първи път, той е имал четири съставки: вода, мая, брашно и сол. Хлябът, който виждаме сега, съдържа над 30 съставки! Опитайте се да избягвате преработените въглехидрати като цяло.

Вегетариански бургери

Ако сте вегетарианец, тогава трябва да внимавате да не пропуснете приема на B12. Липсата на достатъчно може да увеличи умората и да причини преждевременно побеляване. B12 идва от млечни продукти и месо. Така че, ако се придържате към вегетариански бургери, например, не забравяйте да приемате добавки.

Студено кафе

Кофеинът е враг на добрия сън. Ако пиете твърде много, това ще ви попречи да заспите дълбоко. Сънят е, когато клетките се възстановяват и поради това липсата му може да ускори процеса на стареене.

Маргарин

Ако се страхувате от стареенето на кожата, тогава стойте далеч от синтетичните масла. Частично хидрогенираните масла в маргарина правят кожата по-чувствителна към UV светлина и увеличават увреждането от слънцето. Трансмазнините в алтернативите на маслото също повишават риска от сърдечни заболявания.

Обработени меса

Обработените меса, макар и вкусни, не са най-добрият приятел на тялото. Те увеличават риска от рак и е установено, че намаляват броя на сперматозоидите при мъжете. Ако планирате да посрещнете малки деца, стойте далеч от това.

Сметана за кафе

Сметаната съдържа неприятния химикал титанов диоксид. Той е блокер на UV лъчите, както и избелващ агент. Изследователите са открили, че химикалът може да увреди чернодробната тъкан при мишки. Много е възможно да прави същото и при хората. След 30 тялото ви така или иначе започва да старее и химикали като този само ще ускорят процеса.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви