„Сцените, съдържащи сексуалност, не са част от моята визия за кино…“ Това амбициозно изречение принадлежи на един от най-плодовитите режисьори на киното. Известният режисьор, създал много запомнящи се филми през кариерата си, заяви, че не включва любовни сцени във филмите си, освен ако не е необходимо, защото това е „проблематично“.

Този майстор-режисьор, който не прави компромис с голотата във филмите си, е Куентин Тарантино, известен с продукции като „Да разлаеш кучетата“, „Криминале“ и „Убий Бил“.

60-годишният Тарантино, който в момента работи по новия си проект „Филмовият критик“, обясни мнението си за сексуалните сцени в интервю за испанския вестник „Diari ARA“.

Тарантино заяви: „Сексуалността не е част от моето виждане за киното“. Заявявайки, че е много трудно да се снимат такива сцени, майсторът-режисьор твърди, че всеки се чувства много нервен в такива моменти.

Сред филмите, които Тарантино е заснел досега, има една забележителна продукция в това отношение. Във филма „Джаки Браун“ с участието на Робърт де Ниро и Бриджит Фонда всъщност има сцени, противоречащи на кинематографичния възглед на Тарантино. Но освен това досега Тарантино не е правил никакви отстъпки по този въпрос. Има само едно условие Тарантино да бъде толерантен към подобни сцени: ако те са от съществено значение за историята на филма.

Куентин Тарантино споделя, че през цялата си кариера е имал късмета да пише истории, с които много хора се отъждествяват. „Това ми позволи да практикувам изкуството си без ограничения“.

В момента Тарантино се концентрира върху проекта си, наречен „Филмовият критик“ . Въпреки че не са дадени много подробности за този проект, режисьорът сподели пред испански телевизионен оператор, че кинокритикът, върху когото се е фокусирал във филма си, е жена.

Баща на две деца, Куентин Тарантино, който се ожени за израелската певица Даниела Пик през 2018 г. , прекарва по-голямата част от времето си в Тел Авив. Двойката има 2-годишен син на име Лео и дъщеря, която се роди през юли миналата година.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви