ретрограден Меркурий
Рeтроградният Меркурий

Имаме една не много благоприятна астро новина, която сме сигурни, че вече сте чули – на 21-ви април „любимият“ Меркурий отново става ретрограден и ще се постарае добре да ни обърка живота. 

Ретроградният Меркурий означава, че когато планетата на комуникацията се забави и се движи назад, това не е моментът да вземате важни решения или да започвате нещо ново. Ретроградният Меркурий е време за преглед, преизчисляване, преосмисляне и връщане към миналото. Всъщност това е идеалното време да се освободите и да се обърнете към себе си.

От 21 април до 15 май Меркурий ще бъде ретрограден във фиксирания земен знак на Телец, което в рождените карти на всички ще доведе до период на преразглеждане, преоценки и размисли.

Но имаме и добра новина – ретроградният Меркурий няма да бъде чак толкова опасен, а към три зодии ще бъде наистина благосклонен! Ето кои са късметлиите, които ще се радват на добрата страна на тази планета:

Телец

Прeд вас щe има нови възможности и пeрспeктиви. Можeтe да бъдeтe крeативни, да се развихрите. Ще бъдете доста продуктивни след 21-ви април. Щe успеете да разрeшитe рeдица важни въпроси, които стоят отдавна на дневен ред.

Близнаци

Щe иматe шанс да сe покажeтe във възможно най-добра свeтлина. Ще откриете някакви нови таланти в сeбe си.  Финансовото ви състояниe също щe сe подобри, ако общуватe само с надeждни бизнeс партньори и повярвате повече във собствените ви възможности.

Риби

Очаква ви стабилно и спокойно врeмe. Финансовотови състояниe също щe бъде добро. В личен план нещата ще бъдат най-благоприятни и развитието на някои ваши взаимоотношения ще ви донесе истинско и голямо щастие.

Ето и нашите съвети как да се справите с ретроградния Меркурий:

Прегледайте всичко внимателно

Да кажем, че трябва да подпишете нов договор през това време и не можете да го отлагате. Най-доброто нещо, което можете да направите през това време, е да накарате експерт (като адвокат) да прегледа договора с вас. По този начин ще знаете, че няма нищо скрито в дребния шрифт. Дори и да нямате правен съветник, не забравяйте да прочетете детайлите поне 3-4 пъти и може би помолете приятел да го прочете също. Това може да важи за много различни ситуации, така че прилагайте този съвет, където е подходящ – особено около неща като пътуване.

Положете усилие да комуникирате по-ясно

Объркването е отличителна черта по време на ретроградния Меркурий, така че хората много рядко са на една и съща страница. Въпреки това, не приемайте просто, че общуването е загубена кауза. Всъщност положете допълнителни усилия, за да бъдете още по-точни и артикулирани в начина, по който предавате мислите си. Ако има сложен разговор, който трябва да проведете – например ако трябва да кажете на шефа си, че трябва да коригирате натовареността си – опитайте се да запишете с точки какво искате да кажете точно и може би го разиграйте предварително с приятел – или поне с вашето огледало.

Проверявайте плановете си

Двойно или тройно проверявайте всичко! Ретроградният Меркурий често носи отмяна. Полетите се пропускат, съобщенията се забравят, имейлите остават непрочетени. Плановете на всички се променят и често виждаме малко хаос, когато става въпрос за нашата калкулация. Но затова, ако има много важни неща, които искате да видите да се случват, просто останете концентрирани. Ако пътувате, уверете се, че сте включили предупрежденията на приложението на авиокомпанията, за да знаете възможно най-скоро, ако полетът ви се забави, и е добра идея да получите и застраховка за пътуване.

Бъдете гъвкави

Когато става въпрос за живота ни, обичаме да знаем какво да очакваме. Така че, когато нещата станат малко нестабилни, това може да ни накара да се чувстваме несигурни и объркани. Дишайте, успокойте се и се плъзнете по течението. Всъщност, колкото повече се научите да поемате ударите и да бъдете гъвкави, толкова повече ще се насладите на този транзит. Любимото ви кафене е затворено за седмицата? Пробвайте онова място, което току-що се отвори надолу по улицата, където може да намерите втория си фаворит!

Откажете се от драмата

Да, разбира се, драмата може да се появи по време на ретроградния Меркурий – особено скандали, тайни или бивши от миналото. Когато това се случи, не е необходимо да превръщате живота си в ад. Всъщност дори изобщо не е нужно да се ангажирате с тези неща. Мислете за ретроградния Меркурий като за възможност да бъдете по-зрял човек, да признаете нещата, които не са се получили, и просто да бъдете мили.

Смейте се на предизвикателствата

Поддържането на положително отношение е нещо като вашето собствено заклинание за защита от ретроградния Меркурий. Когато нещо хаотично се срине, не е нужно и вие да стигате до пълен срив. Направете крачка назад и се запитайте на какво се опитва да ви научи това, след което се усмихнете. Вселената умишлено се опитва да ви пренасочи към нещо по-добро, обещаваме!

Вижте нещата под различен ъгъл

Ретроградният Меркурий не е извинение да бъдете злобни или умишлено песимисти. Всъщност това може да бъде скрита благословия. Просто трябва да преосмислите гледната си точка и да мислите извън рамката. Да, понякога се случват трудни неща през тези периоди, но те са тук, за да обърнат вашето пътуване в по-последователна посока.

Приемете промяната

Добре, нека бъдем честни. Не можете напълно да избегнете ефектите на ретроградния Меркурий – така че бъдете готови да се движите по течението. Ето пример: да приемем, че започвате нова работа по време на ретрограден Меркурий. Това не означава, че сте обречени бързо да загубите работата, но има вероятност да се случи нещо сериозно, което да я накара да се промени. Да кажем, че вашият мениджър напуска скоро след като започнете и вие получавате нов мениджър. Просто направете всичко възможно да осъзнаете, че ще трябва да приемете ситуацията по различен начин.

Наслаждавайте се на по-бавното темпо

Не на последно място, използвайте ретроградния Меркурий, за да се забавлявате. Когато ви изникне неочакван ангажимент или ви се обади стар приятел, не бягайте и не се крийте. Отпуснете се. Свържете се отново. Използвайте това допълнително време, за да се поглезите с малко грижа за себе си. Ще се справите! Звездите винаги са на ваша страна.

Източник: https://www.edna.bg/

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви