Три нови филма от поредицата „Междузвездни войни“ са в процес на създаване, съобщиха пред АФП ръководителите на студиото. Това включва първият филм от филмовата вселена, който ще бъде режисиран от жена.

Родената в Пакистан носителка на „Оскар“ Шармин Обайд-Чиной прескача от вселената на Марвел в галактиката на „Междузвездни войни“, за да режисира нов филм, чието действие се развива 15 години след края на последния филм.

Тя ще режисира британската актриса Дейзи Ридли, която се завръща в ролята на Рей, героинята от последната трилогия, приключила през 2019 г. със смесени отзиви.

Новият филм ще проследи усилията на Рей да възроди джедайския орден.

Обайд-Чиной, която има два „Оскар“-а за документални филми, осъждащи насилието над жени, заяви, че е „привлечена от пътуването на героинята“ във вселената на „Междузвездни войни“.

„Прекарах по-голямата част от живота си в срещи с истински герои, които преодоляват потиснически режими и се борят с невъзможни препятствия, и мисля, че това е сърцето на „Междузвездни войни“, каза тя.

Обайд-Чиной режисира миналогодишния телевизионен сериал „Мис Марвел“, в който участва мюсюлманска супергероиня.

Катлийн Кенеди, президент на „Лукасфилм“, студиото, купено от „Дисни“ през 2012 г., заяви, че всеки от трите филма ще обхваща различни периоди от историята на „Междузвездни войни“. И всеки от тях ще има различен режисьор.

Джеймс Манголд е един от тях. Двукратно номиниран за „Оскар“ и ще ръководи друг от филмите, след като е режисирал последния филм от поредицата за Индиана Джоунс, който трябва да излезе по-късно тази година. Филмът му ще разгледа произхода на джедайския орден, хиляди години преди първоначалния сюжет.

Третият филм ще бъде режисиран от Дейв Филони, стар познайник на вселената на „Междузвездни войни“, който е продуцент на няколко телевизионни сериала, включително изключително успешния „Мандалорианецът“, който вече е в третия си сезон.

Но феновете ще трябва да изчакат до 2025 г., когато ще излезе първият от трите филма.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви