Донка Димова

Последната стихосбирка на Донка Димова „На границата. Поезия в пукнатина” ще бъде представена На 6 април /четвъртък/  от 18.00 ч. в музей „Свети Никола”  гр.Черноморец.

Книгата представя един поетичен разказ, структуриран в осем цикъла, който проследява съдбата на бежанците, трудният път към свободната земя, инстинктите за оцеляване.

Донка Димова е политолог, преводач и поет. Тя е родена през декември 1986 г. в град Бургас и човек силно свързан с гр.Черноморец. Завършва немската езикова гимназия „Гъоте” в Бургас, след това политология, европеистика, социална политика в Бремен и Ханофер. Работи с хора в неравностойно положение, консултант е по социални и образователни въпроси, както и специалист по вътрешно европейска миграция.

Публикува стихове  литературни списания като „Море”, „Слово” и „Златорог” и др. През 2014 г. издава самостоятелна стихосбирка „Превод на ежедневието”. Стиховете й са превеждани на немски и арабски език.

През 2022 г. печели първа награда за Поезия на клуба на българските жени и семейства в Хамбург. Същата година печели наградата на Националния дарителски фонд „13 века България” за „Съвременна българска художествена литература без граници” , както и други национални и международни награди.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви