Питания, свързани с разрешаването на различни проблеми, касаещи жителите на Бургас отправиха към кмета на общината общинските съветници от БСП – Бургас Живко Господинов, Мадлен Мутафян, Христо Панайотов, Георги Георгиев и Васил Иванов.

В първото от тях е подаден сигнал за това, че неправомерно паркирали автомобили създават затруднения за придвижването на детски колички по тротоарите в „Меден рудник“ и се налага навлизане в пътната лента, което е предпоставка за възникване на инциденти.

Второто питане касае наличието на опасни дървета в същия комплекс, чиито изсъхнали клони е нужно да бъдат премахнати, тъй като застрашават придвижващите се в района хора.

Следващото питане се отнася за повредени съоръжения в паркове и спортни площадки. В него се алармира за лошото им състояние и се изразява желание въпросните съоръжения да бъдат ремонтирани, а след това да се стопанисват по-отговорно, за да не създават опасности.

Отново бе повдигнат въпроса за това, че при изнасянето на сметта от улици с една активна лента в централна градска част възникват неудобства за гражданите.

Въпреки че преди време бе получено уверението, че обслужването на проблемните зони ще бъде изтеглено рано сутринта, преди започването на активния транспортен поток, отново са получени множество сигнали, че практиката за почистване на съдовете за смет в пикови часове продължава.

„Обръщаме внимание, че преобладаващите сигнали са за ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“, се посочва в документа.

Последното питано е свързано транспорта от комплекс „Меден рудник“ до различните части на града.

Изразена е позицията, че за удобство на гражданите е наложително осигуряването на автобуси по различните линии до по-късно вечер, а по определени маршрути е нужно да има нощна линия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви