Мила Роберт представи новата си песен „Покемон“. Парчето е първото от голям проект, който изследва жанровете и как те влияят в обществото.

„Изумява ме как често си казваме „това е чалга“ или „това е поп“. Аз вярвам, че всичко е всичко и ми интересно да поставям нещата в различен контекст“, заявява Мила Роберт.

Проектът цели да извади балканското в нас, без задължително да бъде сложено в графата „чалга“, въпреки че Мила е супер окей и с нея. Певицата вече е правила няколко чалга кавъра. Идеята зад тях винаги е била продиктувана от това, че тя харесва оригинала, а не защото „се подиграва с чалгата“.

„В поп-фолка има много емоция и много красиви музикални елементи. И се забавлявам повече от всякога да ги изследвам“, добавя с позитивизъм изпълнителката.

Песента „Покемон“ Мила написва с разбито сърце. Създава я заедно с Йоан Николаев-Ел Падре. Текстът е провокиран от постоянната промяна в хората. „Има много интерпретации за това какво искам да кажа с песента и това ми харесва. Нека всеки разбира, каквото намери за добре“, споделя Мила Роберт.

Видеото е създадено от Мила и Жоро Пеев. То също може да се интерпретира по много начини, но на кратко: просто героинята се е забъркала с варненска мутра и наблюдаваме последствията от това.

По видеото артистичното дуо за първи път снима с Пламенков, който е оператор на всички клипове на Молец и това ги прави страшно вдъхновени и щастливи.

„В крайна сметка, целта на този проект е да накара хората да се замислят, затова, че не всичко е черно и бяло, чалга или рок, Левски или ЦСКА. Съществуването има много слоеве и от нас зависи как ги приемаме. Всичко е всичко“, е заключението на Мила Роберт.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви