Мелофобия

В навечерието на Великденските празници ДТ „Никола Вапцаров” –Благоевград, ПК „ АЖУР ПИКО” и Културна организация „Арт ателие” правят специален жест към жителите и гостите на Бургас – БИЛЕТ ЗА ДВАМА ЗА ПРЕМИЕРАТА НА ПОСТАНОВКАТА “МЕЛОФОБИЯ”.

Гледайте постановката „МЕЛОФОБИЯ“: Този спектакъл се очертава да се превърне в един съвършено нов тип мюзикъл, роден от импровизации и текстове, писани по действителни случаи на синдрома “загуба на музика” в живота.

Принципът на действие е на базата на разработване на няколко теми, засягащи голяма група от хора които, по различни причини, са изгубили тона и ритъма в живота си.

Достигнали са степен на отчаяние, непоносимост или безразличие към музиката, която ги заобикаля, че дори и на пълна глухота, която заплашва самото им съществуване в този свят.

Четиримата отчаяни и загубени хора ( в ролите са Милица Гладнишка, Иван Велчев, Никеца и Милена Маркова – Маца) търсят магически музикален компас, който да ги насочи към живата музика скрита у самите тях.

Кой е той и има ли го изобщо, ще разберем, ако се заслушаме в тишината.

Музиката е създадена от Милица Гладнишка, Мирослав Иванов и Иван Велчев. Сценогафията е дело на Мариета Голомехова, която ще преобърне измеренията на обикновената сцена. Текстове на песни и монолози – Милица Гладнишка, Цветелина Цветкова (авторката на „Лейди Гергана“ и „Зелената жилетка“) и Цвети Пеняшки.

Костюмите са дело на Сърджан Кръстевски.

Режисурата на Цвети Пеняшки създава контрастна картина на, може би, най – голямата катастрофа за човешката душа – липсата на музика. И да, ще се смеете! И да, ще плачете! Подарете си емоция, която ще равълнува душите и сърцата ви!

ПРЕМИЕРАТА НА СПЕКТАКЪЛА ЩЕ БЪДЕ НА 10 АПРИЛ ОТ 19Ч. В ЗАЛА „ТОНЧО РУСЕВ” НА КУЛТУРЕН ДОМ НХК. БИЛЕТИ СЕ ПРОДАВАТ НА КАСАТА НА НХК.ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ ТЕЛ.0894898098-МАРУСЯ РУСЕВА

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви