Пощите на Обединеното кралство (UK Post Office) публикуваха списък с най-достъпните ваканционни дестинации за лято 2023 г. въз основа на осем ценови точки.

Travel Off Path изтъква, че данните не отчитат разходите за самолетни билети или настаняване, тъй като това са разходи, които варират значително в зависимост от индивидуалните нужди и местоживеене на туриста.

Вижте кои са седемте най-евтините дестинации за лятна ваканция в Европа през 2023 г.:

1. Слънчев бряг, България

Един от най-популярните морски курорти в България е Слънчев бряг, разположен на брега на Черно море.

През деня туристите се наслаждават на дългия пясъчен плаж, близките атракции и древни руини. Когато слънцето залезе, Слънчев бряг се превръща в рай за купонджиите, с оживени клубове и барове, отворени до зори.

Туристите могат лесно да си купят бутилка бира тук за 2,30 долара, а тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино, ще струва средно само 44 долара, пише Travel Off Path.

2. Алгарве, Португалия

Най-южният регион на Португалия, Алгарве, е известен със своите живописни плажове, заобиколени от грандиозни златни скали с топли и спокойни води. Около 4 милиона души посещават Алгарве всяка година, които се тълпят в популярни градове като Фаро и Лагос.

В Алгарве туристите могат лесно да намерят чаша кафе за 1 долар, докато тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино, ще струва по-малко от 50 долара.

3. Коста дел Сол, Испания

Този регион в южна Испания е популярна плажна дестинация с няколко очарователни града като Малага, Марбея и Михас. Районът привлича много туристи, които идват да се насладят на топлото средиземноморско слънце и да се докоснат до жизнената испанска култура.

В Коста дел Сол туристите могат да очакват да платят по-малко от 3 долара за чаша вино и около 60 долара за тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино.

4. Пафос, Кипър

Един от най-популярните туристически райони в Кипър е град Пафос на югозападния бряг на острова.

Много от най-луксозните курорти на острова са наблизо, а градът е отлична база, от която да изследвате околните плажове, исторически места и планински градове. Пафос също има впечатляващи археологически обекти, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

В Пафос чаша кафе ще струва на турист малко над 3 долара, докато вечеря с три ястия за двама, включително бутилка вино, ще струва около 68 долара.

5. Корфу, Гърция

Този красив остров близо до албано-гръцката граница е дом на исторически дворци, фантастични плажове и много страхотни хотели. Островът е повлиян от различни култури през годините, включително венецианска, френска и английска, което му придава уникална културна идентичност.

В Корфу туристите могат да очакват да платят около 0,55 долара за бутилка вода и 60 долара за тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино.

6. Фуншал, Мадейра

Португалският архипелаг Мадейра е великолепна европейска дестинация край северозападния бряг на Африка. Морската столица на регион Фуншал е най-големият туристически център на Мадейра и съществува от 1508 г. Градът перфектно съчетава история, култура, природа и забавления.

Във Фуншал туристите могат да намерят бутилка бира за по-малко от 3 долара, докато тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино, ще ви струва около 70 долара.

7. Майорка, Испания

Миконос потъна в дъното на класация за най-добри острови в Гърция, ето кой е първенец! СНИМКИ

Красивият остров Майорка, най-големият от испанските Балеарски острови, отдавна е популярна туристическа дестинация. Майорка предлага на посетителите по малко от всичко, от селски села и маслинови горички до девствени плажове с легендарни клубове и добра стойност за парите.

В Майорка туристите могат да очакват да платят 2,50 долара за кафе и по-малко от 70 долара за вечеря с три ястия за двама, включително бутилка вино.

pochivka.blitz.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви