Дензъл Уошингтън си остава един от най-горещите актьори в цял Холивуд. А Ридли Скот остава един от най-талантливите холивудски режисьори, който, изглежда, се е съсредоточил предимно върху предисториите и продълженията на най-известните си франчайзи, като режисира „Прометей“ и „Пришълецът: Завет“ и е изпълнителен продуцент на „Блейд Рънър 2049“.

Сега „Deadline“ съобщава, че режисьорът ветеран е избрал Дензъл Уошингтън за една от главните роли в дългоочаквания „Гладиатор 2“.

Оригиналният „Гладиатор“ от 2000 г. превръща изгряващата звезда Ръсел Кроу в едно от най-големите имена на големия екран. Макар че Кроу вероятно няма да участва в новия филм, имайки предвид ужасната му съдба в оригинала, с нетърпение очакваме да видим какво ще донесе Дензъл Уошингтън в епичния свят на „Гладиатор 2“.

Изглежда, че в новия филм Пол Мескал на практика ще замени героя на Ръсел Кроу Максимус като главен герой. Той играе персонаж на име Луциус, племенникът на императора, който на младини е спасен от Максимус и това събитие му е помогнало да се превърне в човека, който е днес.

За съжаление, каквато и да е ролята на Дензъл Уошингтън в „Гладиатор 2“, тя все още е строго пазена тайна.

Макар да не знаем кого ще играе Дензъл Уошингтън в „Гладиатор 2“, знаем, че той има страхотен опит с режисьора Ридли Скот.

Преди това Уошингтън се снима в „Американски гангстер“ – впечатляващ филм, за който звездата беше номиниран за „Златен глобус“.

И, по едно странно съвпадение, което може да се случи само в Холивуд, в този филм от 2007 г. участва и Ръсел Кроу.

Успехът на Ридли Скот е достатъчна причина да очакваме Дензъл Уошингтън в „Гладиатор 2“, но си струва да отбележим и факта, че актьорът е имал силни работни отношения и с Тони Скот, покойния брат на Ридли и негов колега режисьор.

Един от тези филми е „Мъж под прицел“, който се смята за един от най-емблематичните филми на Уошингтън.

Друга проста причина да се радваме на Дензъл Уошингтън в „Гладиатор 2“ е, че през последните години той е абсолютно неповторим на големия екран.

Беше ослепителен в „Макбет“, а когато не беше зает да пренася шекспировата тежест на следващото ниво, помагаше за превръщането на „Закрилникът“ в пълноценен франчайз за отмъстители.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви