София филм фест на брега

Гостите на фестивала София Филм Фест на брега Орлин Милчев, Елена Замяркова в главната роля, продуцентът Георги Чолаков и монтажистът Димитър Андреев – Лалри ще се срещнат днес от 11 часа с учениците от Киноклас Бургас и ще разговарят с публика и журналисти в Културен дом НХК.

До 7 април в Бургас се провежда 21-вото издание на София Филм Фест на брега. Киномаратонът ще покаже 23 хита и късометражна програма от 12 творби, участвали в Конкурса за български късометражен филм.

Снощи стартът на фестивала беше даден с бургаската премиера на „Изкуството да падаш“, който преди броени дни спечели Наградата на публиката на 27-ия София Филм Фест.

Световната му премиера бе в официалния конкурс U18 Youth Film на 32-рия МФФ в Котбус и в селекцията Cinema of the World на 21-вия МФФ в Дака, като на 40-ия фестивал на българското игрално кино „Златна роза“, където бе удостоен с наградата за дебют в пълнометражното игрално кино.

Историята проследява еволюцията на сдържаната, но чувствителна 17-годишна Бори, която живее само с грижовния си дядо и с артистичната си, но алкохолно зависима майка.

Израснала без баща, Бори не се огъва пред униженията на момчетата. Започва да тренира джудо и постепенно осъзнава, че преди да се научи да побеждава другите, трябва да победи самата себе си. Деликатна, но устойчива, Бори недвусмислено внушава крехката ранимост на търсещите себе си млади хора, както и съкровените им мечти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви