Трмп

Съдебните заседатели в Манхатън гласуваха в четвъртък да се повдигне обвинение срещу бившия американски президент Доналд Тръмп. Това съобщи CNN, като цитира свои източници. Това се случва за първи път в американската история за настоящ или бивш президент.

Окръжната прокуратура в Манхатън разследва бившия президент във връзка с предполагаемата му роля в тайна схема за плащане на пари и прикриване на аферата си със звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс. Тя датира от президентските избори през 2016 г. и Тръмп отрича да има вина.

Решението със сигурност ще предизвика шок в цялата страна, тласкайки американската политическа система в неизследвани води.

Тръмп обяви опонентите си за по-голяма заплаха за САЩ от Китай

Решен е да преодолее обвиненията срещу него

Съдебният иск срещу Тръмп вкарва президентската кампания през 2024 г. в нова фаза – в която бившият президент обеща да продължи да се кандидатира въпреки наказателни обвинения.

Тръмп често е определял различните разследвания около него „лов на вещици“, опитвайки се да повлияе на общественото мнение върху тях, представяйки себе си като жертва на това, което той твърди, че са политически разследвания, водени от прокурори от Демократическата партия.

С наближаването на обвинението Тръмп призова поддръжниците си да протестират срещу ареста му, повтаряйки призивите си за активност след изборите през 2020 г., докато се опитваше да отмени загубата си от президента Джо Байдън.

Тръмп отдавна избягва правни последици в личния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни граждански дела през годините.

Като президент той два пъти беше подложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, но избегна осъждане от Сената.

Фалшив „арест“ на Тръмп – може ли изкуственият интелект да създава фалшиви новини?

Британски журналист нарочно пусна фалшив сюжет с ареста на бившия президент

Окръжният прокурор на Ню Йорк се е свързал в адвокатите на Тръмп, за да осигури явяването му пред съда още в началото на следващата седмица. Неговият адвокат съобщи, че е бил уведомен за обвиненията.

Тръмп каза по-рано, че няма намерение да се отказва от състезанието за номинацията на Републиканската партия, дори и да бъде обвинен в престъпление.

„Това е политическо преследване и намеса в избори, невиждани в историята“,направя изявление бившият президент. Тръмп обвини демократите, че са скалъпили обвинението за криминално престъпление, обвинявайки ги, че са „обсебени“ от идеята „да бъдат Тръмп“.

Те направиха немислимото, те обвиниха напълно невинен човек и извършиха брутална намеса в изборите„, казва той. Тръмп се заканва и че целия този лов на вещици ще върне като бумеранг с цялата си сили срещу основния му противник сякаш в момента – президента демократ Джо Байдън.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви