Костадин Костадинов

Kакво очаквате и какво да очакват българските избиратели на тези поредни избори? Да чакаме ли следващите?

Да, твърде вероятно да има следващи избори наесен,  aко една голяма част от избирателите си останат вкъщи, а друга част предпочетат коалицията на Продължаваме промяната и Доносническа България, или ГЕРБ и ДПС . Тези избори ще  обрекат  България на безвремие.  Aлтернативата на всичко от старото, което вече 33 години унищожава българската държава, е “Възраждане“. Няма друга политическа организация, която да поставя българския национален интерес на преден план и колкото по-скоро го разберат българските граждани, и дадат доверието си на “Възраждане“, толкова по-добре – иначе ще се движим в тази спирала от избори след избори до безкрай.

Продължавате ли да държите да управлявате сами или сте склонни към компромиси? Но какви все пак условия ще поставите и към коя политическа сила ако подкрепите някоя от тях?

Единственото правителство, което ще подкрепим е правителството с мандата на “Възраждане“, така че по-скоро би следвало този въпрос да бъде насочен към другите. Доколко те са склонни да направят компромиси с изискванията на американското посолство, тъй като знаем, че България има само една българска политическа партия – “Възраждане“. Доколко те биха могли да подкрепят “Възраждане“? Нека този въпрос да бъде насочен към тях. Нашата позиция е категорична, тя не се е променила и няма да се променя. Единственото правителство, което ще подкрепим е правителство на “Възраждане“, ако някоя друга политическа сила обаче реши да ни подкрепи, добре е дошла да подкрепи българския национален интерес заедно с нас.

Какви са приоритетите на партията, към които неотклонно ще се придържате? Вашите основни цели в новия парламент?

Преди всичко България да е свободна и независима държава. Затова основната ни цел в момента е да запазим българската финансова независимост. Както знаете, ние вече 3 месец събираме подписи за провеждане на Референдум в защита на българския лев. До 28 Март са събрани 501 000 подписи, набирането продължава, тъй като срокът за предаването им е десети април. Надявам се да достигнем бройката от 550 000, което означава, че референдум ще има и съм уверен, че ние българите ще го спечелим и ще защитим българската финансова независимост. Това е най-важната ни задача. Ако не запазим българската валута, България ще  бъде погребана като държава.

Какво реално ще се случи с референдума за защита на лева?

Ще бъде осъществен наесен. Смятам, че българските граждани ще излязат в подкрепа на нашата идея за запазване на българската финансова независимост и за възстановяване на националната ни независимост като цяло. И това е нещо, с което изключително много се гордея, защото ние в момента на практика пишем новата история на България и показваме и доказваме, че ние, българите, можем да бъдем свободен и независим народ, стига да го пожелаем и да го поискаме, независимо от волята на великите сили.

Как си представяте нашето не влизане в Шенген? Защо според вас това не трябва да се случва? Дайте ми 3 аргумента.

Това е една изкуствена тема, защото всъщност влизането ни в Шенген ще доведе само до едно единствено нещо – че няма да има големи опашки на границата с Гърция и с Румъния. Само че големите опашки по границите с Турция, Сърбия и Македония ще останат. Да не говорим, че влизането на България в Шенген всъщност ще отвори страната ни за всички нелегални имигранти, които влизайки сега, искат да преминат през нашата страна транзит, за да отидат в първата шенгенска държава, в която да се регистрират. Влизането им в България обаче вече ще ги облекчи, ще спести пари, защото ако България е в Шенген те ще се регистрират тук, след което ще продължат спокойно пътя си към западна Европа, където при първо извършено нарушение от тях  веднага ще бъдат връщани в основната страна, тоест в България – страната, която ги е регистрирала. Това означава, че очакваме по 1000 души на ден, преминаващи границата ни нелегално и незаконно, това са горе долу 30,000 души на месец, 360 000 на година. Това означава, че в рамките на 2-3 години в България ще се натрупат 1 милион души чужденци. България ще бъде унищожена като държава. Националният интерес на България изисква страната ни никога да не влезе в Шенген, защото ние нямаме интерес от това. Ако трябва да продадем независимостта на държавата за това някой, който е решил да ходи на плаж в Гърция лятото да не чака на границата, а да минава бързо, то означава, че просто не заслужаваме да сме повече каквато и да било държава.

Казвате, че е малко вероятно е сега да се състави правителство. Какви са ви прогнозите за през лятото и есента? До кога мислите, че ще продължи търпението на хората? В момента хората изнемогват, а това изборно пилеене на пари е безумие не мислите ли?

Вие казвате хората изнемогват като хората, а защо гласуват тогава за тези които унищожават държавата? Бихте ли ми обяснили, защото аз не мога да разбера как така хем хората изнемогват, а гласуват за тези, които унищожават и убиват българския народ? Няма логика – хем изнемогват, хем не се интересуват от съдбата си. 60% не искат да отидат да гласуват според социологическите проучвания. Хем изнемогват, хем отиват да гласуват за престъпния режим на ГЕРБ, за некадърно некомпетентния режим на Продължаваме Промяната и Доносническа България, за умиращата българска социалистическа партия или за антибългарската турска етническа партия ДПС. Така че как така хем изнемогват, хем гласуват за тези, които ги унищожават. Ако Вие може да ми отговорите на този въпрос. Ние от “Възраждане“ винаги сме изразявали своята позиция и тя е категорична: политическата организация, която може да изведе България от кризата е “Възраждане“. Колкото по-скоро мнозинството от българските граждани го разберат и гласуват за “Възраждане“, толкова по добре. В противен случай България е обречена на гибел.

Има ли някой за цел според вас България да не може да излезе от тази спирала от кризи? Кой според вас и печели ли някой от това и какво?

България е в криза, защото в момента българското статукво умира. Това всъщност не е криза. Това е  началото на нов исторически цикъл, така че това е прекрасна възможност българския народ да се освободи от американското колониално господство. Така че, ние не бива да се притесняваме от това, че отиваме от избори на избори, защото това е инструментът и механизмът, с който демократично да можем да освободим държавата си от американската опека. От тази гледна точка честно казано ние можем само и единствено да се радваме на тази нестабилност. Българското статукво в момента умира пред очите ни, то агонизира, разлага се буквално пред нас. Единственото нещо, което трябва да направим е да го приключим и да го довършим колкото се може по-скоро и да влезем в нов исторически период, в който България ще бъде управлявана от българи.

Колкото и утопично да изглежда теорията за смяна на политическия модел на управление на страната, не Ви ли се вижда странно, че точно натам отиват нещата? Не смятате ли, че президентска република става все по-реален сценарий?

Смяната на политическия модел не е смяна на парламентарна с президентска република. Просто американците в единия случай контролират  240 човека, а в другия случай ще им бъде много по-лесно, защото ще контролират само един. За мен и за нас  от “Възраждане“ смяна на политическия модел означава нещо съвсем различно – България най-накрая да се превърне в държава на българите, в наш национален дом и защитник, а не в американска колония. И да, това не е утопичен модел. Това е нещо, което се случва в момента. Историята не е застинала, историческите процеси обикновено се случва тогава, когато някой  каже, че не може да се случат. България е преживяла много империи, много господства в своята история, а сега сме на път да преживеем и американската империя, която агонизира. Наистина. За съжаление обаче тази агония ще отнема и ще продължава да отнема милиони човешки животи по цял свят, както и ще причиняване неописуеми страдания на цялото човечество, но както се казва, няма лесно освобождение. България не се освободи лесно от турското робство. Няма да се освободим лесно от американското, това не означава, че трябва да спираме да се борим, а ще се борим до победа.

Виждате ли хитро изиграни ходове от страна на Радев, за да постигне тази цел – за президентска република? На него май му се услади да управлява авторитарно държавата.

Не, първо няма авторитарно управление, това няма как да се съглася, защото не виждам абсолютно нищо авторитарно. Второто нещо – въобще не  му се е усладило, защото колкото по-дълго управлява, толкова по-бързо му пада рейтинга и това се вижда от проучванията на социолозите. От тази гледна точка не виждам абсолютно никакъв проблем с управлението на служебния кабинет и напротив, единствената разлика между служебното правителство и  редовното е, че в първия случай няма парламент, но имайки предвид, че парламентът финишира последния път с рейтинг от 7% одобрение, повярвайте ми, не съм срещал досега човек по улиците, който да ми казва, че му липсва народното събрание.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.!

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви