Кирил Петков

Колко тежък е бил сблъсъкът между правителството на „Продължаваме Промяната“ и мафията, за да бъде върнат контрола на държавата върху ГКПП „Капитан Андреево“, разказа по време на срещата си с бургазлии Кирил Петков.

„Бяхме рамо до рамо с Коцето Бачийски, когато се опълчихме срещу мафията на граничен пункт „Капитан Андреево“. Това не е разказвано до момента. Истинската история за „Капитан Андреево“ е, че след като видяхме как някакви хора бяха завладели пункта и внасяха огромно количество вредни плодове и зеленчуци с пестициди за българската трапеза, ние решихме, че това няма да продължава повече и ще ги спрем“ – спомни си един от лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Кирил Петков и посочи Константин Бачийски, като един от главните участници в отвоюването на граничния пункт.

Според Кирил Петков мащабите на „овладяването“ на ГКПП „Капитан Андреево“ са били толкова големи, че държавната граница буквално е била превърната в частна.

След намесата на ДАНС и МВР и отстраняването на частната фирма е последвал саботаж, който е предизвикал сериозен проблем с обработката на преминаващите товари от Турция. Целта на саботиращите е била да принудят правителството да отстъпи и да възстанови старото положение.

Заради това в рамките на няколко дни опашката от необслужени тежкотоварни камиони е стигнала 20 километра дължина, което е принудило посланик на засегната държава да позвъни на Кирил Петков с молба за помощ.

„Звъннах на Коцето и му казах, че имаме проблем на границата, че трябва тази опашка от ТИР-ове от 20 км. да бъдат стопена и че едновременно с това трябва да спрем некачествените храни, които отиват на трапезата на българина. След една седмица ми се обади същата посланичка и ми каза „Благодаря, благодаря ви, че се справихте с проблема“ – разказа Кирил Петков за личния принос на Константин Бачийски при решаването на сложната ситуация за възстановяване на държавността на граничния пункт Капитан Андреево.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви