Директорът на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа Илияна Илиева представи в Бургас възможностите за подкрепа на бизнеса със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/ и програмите „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ и „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“.

Информационният ден се проведе в сградата на Областната администрация, където присъстваха представители на фирми от Бургас, Сливен и Ямбол.

Акцент беше поставен върху процедурата за изграждане на собствени ВЕИ системи за бизнеса в комбинация с батерии за съхранение на произведената енергия.

Пред заинтересованите страни Илиева посочи, че Министерството на иновациите и растежа /МИР/работи усилено по мерките свързани с ПВУ и анонсира, че до дни се очаква отварянето на тази за прехода към кръгова икономика.

Представена беше и предстоящата подкрепа от страна на МИР по процедурите за фирми с „Печат за високи постижения“ от ЕК, за разработване и внедряване на иновации, за подкрепа на семейни предприятия и такива от творческите индустрии и занаятите и други.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви