Коалиция ГЕРБ-СДС закри своята предизборна кампания в Бургас със засаждане на две дървета и 28 броя роза Дамасцена в Морската градина. Розите са подарък от Жени ГЕРБ, а събитието се състоя зад паметника на Пушкин в Морската градина. В небето бяха пуснати и два бели гълъба – символ на мира.

На място присъстваха всички от бургаската листа на ГЕРБ-СДС, водени от Жечо Станков. Кметът Димитър Николов и областният лидер на ПП ГЕРБ Иван Алексиев също бяха там.

Искам да благодаря на хилядите хора, които отделиха от времето си, за да се срещнат с нас и да поговорим за важни за тях теми. Успяхме да стиснем хиляди ръце. Срещнахме се с всички хора, които желаеха и така успяхме да чуем техните проблеми. Основните им въпроси бяха: Кой може да се справи със спекулата? Как може да се върнем към нормалния живот? По какъв начин могат да се плануват приходите и да имат прогноза за разходите? На кого да гласуваме доверие? В края на разговорите ни те намираха отговорите, защото през годините ГЕРБ-СДС винаги сме държали на думата си и сме се грижели преди всичко за хората“ , каза водачът на листата Жечо Станков.

Той поясни, че коалицията са поели ясни ангажименти не само към избирателите, но и към кметовете на всички общини в Бургаска област, защото никога не са ги делили на партиен признак.

Като народни представители ще защитаваме всичко, което е важно да се случи в Бургаски регион. Бургас да запази позицията си като лидерска област и да бъде приоритет на бъдещето правителство. Добрите политици започват политическа кампания веднага, след като предходната е приключила. Няма да спрем да бъдем между хората и да се срещаме с тях. На 2-ри, във 2-ри многомандатен район, с номер 2, ще успеем да продължим развитието на Бургаски регион и ще дадем стабилност на хората“ , допълни още Станков.

Вторият в листата на ГЕРБ-СДС Любен Дилов каза от своя страна, че българска поговорка гласи, че един мъж в живота си трябва да направи три неща – син, да посади дърво и да построи къща.

Проблемът на българските мъже е, че много често тези три неща ги правим с един инструмент и понякога замисленото не се получава много добре. Сега сме решили да ги разделим и сме избрали две дървета ясен, защото за нас изборът е ясен. ГЕРБ-СДС през годините се справиха с всички кризи, през които България мина – Виденовата зима, сръбската война, икономическата криза, бежанската вълна и ковид пандемията. От ГЕРБ-СДС са хора, които умеят да се справят с кризи и да управляват. Радвам се, че повечето българи смятат същото“ , каза той.

Кметът Димитър Николов сподели от своя страна, че розите днес ще дадат допълнителен повод за радост на бургазлии. По негови думи подобни инициативи са пример как се води кампания, защото са насочени към градската инфраструктура.

Проведохме една позитивна, добра и усмихната кампания, насочена към хората. Посланието ни е ясно и не случайно днес засаждаме дръвчета и рози – животът и природата през пролетта се раждат за нов живот. Нека и ние се събудим от този кошмар последните 2 години и на втори април да гласуваме в бюлетина номер 2. Нашите кандидати са достойни и ще се борят за Бургаска област. Уверен съм, че ще победим“ , каза от своя страна областния председател на ГЕРБ Иван Алексиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви