Залесяване в Созопол
Кметът Тихомир Янакиев постави днес началото на пролетната залесителна акция в Созопол.
След като през есента бяха засадени 80 дръвчета, а през зимния период бе извършено санитарно почистване чрез оформяне на корони и премахване на опасни дървета и клони, сега още 110 нови дръвчета и декоративни храсти от различни видове се засаждат в град Созопол.
Акцията е организирана от ОП „Общински гори и озеленяване“ и е част от политиката за облагородяване на градската визия и подобряването на околната среда.
Подборът на дърветата е съобразен с климатичните особености на района и със съществуващата растителност. Видовете, които са подбрани за площите около детската площадка „Кит“, градската градина, района около базар „Кулата“ и локации в стария град са явор, конски кестен, липа, ясен, каталпа, бреза, албиция, както и декоративни храсти.
Голяма част от дърветата в градската градина са преминали своя жизнен цикъл и е необходимо поетапно да бъдат заменяни с млади такива, на други места пък липсваше висока растителност, която да осигурява сянка в горещите дни, споделят от горското предприятие.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви