Сумите за купуване на гласове са по-високи от предишните избори. На различни места се дават от 100 до 150 лева. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, който днес е на посещение в Бургас.

Той поясни, че от вътрешното министерство работят по всяка една схема. По негови думи се използват стари такива, включително и за корпоративен вот.

Дават се и пари на ръка. Предлагат се социални услуги и други. Работим по всеки един сигнал. Профилът на купувачите на гласове съвпада с този на лица, които се занимават и с други престъпления – акцизна дейност, лихварство и разпространение на наркотици“ , заяви още главен комисар Тодоров.

Той поясни, че бургаската дирекция, както и много други в страната, организират специализирани операции и резултат от тях са над 64 досъдебни производства за нарушения с изборното законодателство.

Имаме и над 350 оперативни явни сигнали и сме обхванали целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този тип дейност. Специализирани полицейска операции ще има в самия изборен ден. Навсякъде колегите работят, като мога да отлича колегите от ОДМВР-Бургас, които имат изключително добри резултати. Ще работим преди изборите, по време на провеждането им и след тях, защото имаме информация, че част от плащанията ще станат тогава“ , каза още главният секретар.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви