Официална церемония по връчване на 10 пистолета “Валтер” и 17 електропреносими пистолета “Тейзър”, с които се подновява оръжейната система в МВР с по-нови и съвременни късоцевни оръжия, се проведе пред днес в Бургас.

Пистолетите са предназначени за служителите на “Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас и за служители от районните управления в областта.

В събитието днес участваха главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Радвам се, че мога да раздам на колегите си оръжие, което е съвременно и добро. Това е само първа стъпка, защото колегите заслужават да бъдат по-добре въоръжени, по-добре облечени и да имат повече самочувствие. Всички дирекция получават нови оръжия, като приоритет са специализираните сили“ , каза главен комисар Тодоров.

От своя страна старши комисар Калоян Калоянов пожела оръжията все пак да не бъдат използвани прекалено често.

„Колегите знаят в какви трудни условия работят, но радостното за мен е, че това което прави всеки един полицейски служител в ОДМВР-Бургас, го прави с необходимата мотивация. Изразявам благодарност към ръководството на МВР, че вече можем да използваме съвременни технически съоръжения. Уверявам, че благодарение на тях работата ни ще бъде подобрена“ , сподели още директорът на ОДМВР-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви