На над 6-часово заседание Общото събрание на Българска федерация волейбол (БФВ) избра новите 16 членове на Управителния съвет. Досега броят им беше 25.

След гласуване на 94 делегати на форума членове на УС стават Александър Попов, Александър Маджуров, Александър Иванов, Борислав Кьосев, Венислав Йонев, Давид Давидов, Евгени Иванов, Живко Желев, Ивайло Константинов, Илия Динков, Красимир Илиев, Николай Иванов, Огнян Томов, Петър Кънев, Сашо Йовков и Станислав Николов (изброяването е по азбучен ред).

Те ще завършат мандата до 2024 година. Президентът на ВК „Дея Спорт“ Александър Маджуров е в състава на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол за първи път.

Ето какво каза той след неговия избор:

„Повечето от нас сме се доказали като успели хора. При нас водещо е любовта към спорта. Интересът към волейбола е огромен и трябва да направим следващата крачка. Целта ни е волейболът да стане спорт №1 в България. Така ще има и по-голям интерес от партньори и спонсори. Сега е момента националният отбор да върне своите позиции. Бях поканен да си подам кандидатурата. Имам много ангажименти и това е един допълнителен. Но ме убедиха, че мога да помогна.“

Проектобюджетът на федерацията е рекорден – 10 403 456 лева. Финансирането от Министерството на спорта са 4 706 456 лв.

Приходите от стопанска дейност са 3,3 млн. лева, а от регламентирана дейност – 2 350 000 лв. Най-големият разход е за Европейското първенство за мъже, на което Варна е един от домакините.

1,2 милиона евро е само таксата към Европейската конфедерация CEV. Всички разходи по организацията и провеждането на първенството са над 1,3 милиона лева.

Снежният волейбол официално влезе в устава на БФ Волейбол. Вече клубове, които практикуват само снежен волейбол, могат да стана членове на БФВ. Миналата седмица под връх Перелик се проведе историческата първа Балканиада, на която един от българските отбори при мъжете стана шампион.

Вече има и две нови постоянни комисии в БФ Волейбол – Треньорската и по снежен волейбол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви