Връзките не винаги започват с буря от страст. Но дори и там, където е така, първоначално разпалените страсти често бързо преминават в рутина.

Какви са причините и възможно ли е сексуалният живот отново да бъде толкова страстен, колкото е бил в началото на връзката? Нека видим мнението на психолозите.

Краят на периода на влюбване

По това време в известен смисъл самият секс става скучен, особено като се има предвид, че в началото е имало твърде много от него. И в същото време маската на идеала отлита от партньора все по-бързо и по-бързо. Недостатъците ме стават все по-забележими и това допринася за факта, че сексуалният живот става по-умерен.

Постоянни битови конфликти

Понякога техният брой и обхват достигат до такава степен, че дори в леглото партньорите някак си успяват да се скарат за ежедневието. Разбира се, в такива моменти няма желание за секс по принцип, да не говорим за неговото подобряване и всякакви експерименти.

Прехвърляне на проблеми от други области на живота във взаимоотношенията

Срив в професионалната сфера или сериозни конфликти с роднини – мислите, че забравяте за това, когато се приберете у дома. Но не е така. Всъщност, товарът от проблеми засяга и взаимоотношенията, и сексуалната сфера в частност.

Не говорим за секс

Да, важно е да говорите за вашите желания. Именно мълчанието по този повод често свежда сексуалните отношения до задължение. Проблемите в секса могат да бъдат решени само ако се обсъждат, както и въвеждането на нещо ново в тази област.

Различни нужди

Всеки има собствена полова конституция. И ако в началото на връзката, когато сексът по дефиниция е чест, тя не е толкова забележима, с течение на времето може да се окаже, че единият от партньорите има нужда по два пъти на ден, а на вторият му е достатъчно два пъти в месеца.

Но почти винаги могат да се установят хармонични сексуални отношения. Най-важното е да започнете да си говорите. И да направите така, че взаимното разбирателство първо да се появи във всички останали области, така че нищо да не ви пречи да се доверите един на друг в леглото.

След това можете и трябва да говорите за самия секс. За желанията, фантазиите, за това, което не ви харесва и е станало причина за преживяването.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви