Петрова нива

Патриоти и родолюбци посетиха „Петрова нива“ в навечерието на Деня на Тракия по инициатива на инж. Петър Кънев

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ от 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев и областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков участваха в посещение на историческата местност „Петрова нива“ в Странджа в навечерието на Деня на Тракия – 26 март – празник на тракийските българи.

Посещението беше инициирано от инж. Кънев и от българския лекар проф. Иван Гаврилов. На мястото дойдоха много гости, дарители и общественици, които заедно поднесоха венци и цветя на паметника, издигнат за да напомня за важна част от българската история.

Придружени от кмета на Община Малко Търново Илиян Янчев, председателя на Тракийско дружество „Дико Джелебов“ Георги Бъклев и от ръководителя на програмно – координационния център за научни изследвания „Екопан“ д-р Стефан Пейков, присъстващите посетиха църквата „Света Петка“, разгледаха музейната експозиция и се запознаха с богатата колекция от копия на карти, сред които е изложена и първата карта на Тракия.

„Посещението на „Петрова нива“ по повод Деня на Тракия се прави ежегодно и в него винаги се включват група ентусиасти от различни организации, които са преди всичко патриоти и родолюбци“ , коментираха участници в събитието.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви