Знам как да изтегля държавата от кризата. Знам как отново да я направя лидер на Балканите. Тя беше такава, когато от ГЕРБ управлявахме.

Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си днес в Бургас.

Залата в НХК се оказа тясна за всички членове и симпатизанти на партията, които искаха да чуят словото на Борисов. На място бяха кметът на Бургас Димитър Николов, областният председател на ГЕРБ Иван Алексиев, цялата листа на ГЕРБ от кандидат депутати за предстоящия вот от 2-ри МИР-Бургас, водена от нейния водач Жечо Станков.

Борисов заяви пред множеството, че не иска да натоварва хората с прекомерни очаквания.

Когато се събера с моя екип ги питам: „Защо не лъжем и ние? Защо не обещаваме?“. Ето, Асен Василев обещава надземно метро между Казанлък и Стара Загора! Кирил Петков обещава 50 млрд. инвестиции! Ние така не можем да лъжем! Северният обход на Бургас щеше да е готов отдавна, ако все още бяхме на власт. Ако бях от тук, всеки ден щях да правя протест там и да питам защо 2 години не пускат един готов път. Това е срам! Най-голямата зала стои готова, а те музиката не могат да пуснат! Сега се събраха 70 партии, за да изкарат колкото нас на изборите. Надявам се американските ни партньори да са много разтревожени от това, което правят техните отрочета от Продължаваме промяната. Асен Василев се опълчва срещу американските изтребители, както и за реакторите за АЕЦ-Козлодуй. Много интересно как ще реагират партньорите им от Демократична България на тези му думи“ , каза той.

Той припомни, че с Виктор Орбан и Джеймс Камерън е правил чести посещения на границата преди години. Тогава е имало нулева миграция, защото тя е била затегната благодарение на ЕК и родните граничари и моряци.

Имаме прекрасна листа с млади и стари. Имаме различни специалисти – лекари, учители. Това, което сме обещавали пак ще го направим. Бизнесът в Бургас и областта да знае, че от ГЕРБ няма да допуснем повишаване на данъците. Всички ще плащаме за безобразията на Асен Василев, ако ние не ги поправим в бъдещия парламент“ , заяви още Борисов.

Водачът на листата на ГЕРБ за парламентарните избори Жечо Станков сподели от своя страна, че преди 2 години две момчета от чужбина така са превъртели държавата, че сега тя е пред фалит.

Има хора, които се притесняват до отидат до магазина. Има хора, които се притесняват за доходите си. За 2 години ни оставиха корупция и хаос. Върнаха се посредниците. Асен Василев повече се вживяваше като енергиен министър, отколкото като финансов. И двете неща ги остави в безпорядък. Когато г-н Борисов беше премиер инфлацията беше между и 0 и 2%. Последните години видяхме невиждана такава. Хранителните продукти скочиха с по 50%. Хората масово обедняха. 8 от 10 човека не могат да си позволят хранителните продукти, които са можели по времето на ГЕРБ. Българите намалят спестовните си влогове. За сметка на това има ръст на потребителските кредити. Инфлацията беше изтървана. Хранителните вериги никога не са били толкова нагли, когато г-н Борисов държеше нещата със силна ръка. Промяната дойде с такава сила, че дълго ще се възстановяваме след нея. По-добре да не беше идвала. Г-н Борисов изкара България от много кризи и направи така, че страната ни да е равна с партньорите ни в ЕС“ , каза той.

Кметът на Бургас Димитър Николов поясни, че нуждите на държавата сега са: прогнозируемост, устойчивост, сигурност и стабилност. За да се случи това е необходимо единодушие и синхрон между трите власти.

Приоритетите за развитие на България са повишаване на доходите, борба с демографската криза, развитие на образованието и сигурност за бизнеса. Нужни са работещ парламент и редовно правителство. При предходното такова видяхме застой, арогантност, враждебност, липса на подкрепа за местната власт. В Бургас се случиха толкова добри неща при управлението на премиера Борисов. Бургазлии това няма да го забравят. Градът ни беше подкрепян и тук бяха осъществени стотици проекти. Как може да се върнем във времената, когато вярвахме, че има перспектива? Това става само със силно бургаско лоби, което ще ни осигурят тези прекрасни момичета и момчета от бургаската листа на ГЕРБ-СДС. Това са изключително добре подготвени специалисти, водени от Жечо Станков, който със сърце и душа ще се бори за всичко добро, което предстои на нашия град. Нека на 2-ри април бургазлии да гласуват с бюлетина номер 2, за да има сигурност и просперитет на Бургас“ , заяви кметът.

Областният председател на ПП ГЕРБ Иван Алексиев бе категоричен, че в държавата две години има пълен застой и хаос.

Всеки българин вече го усети по джоба си. Когато премиер беше г-н Борисов всичко беше стабилно. Сега с 50 лева в магазина могат да се купят стоки, които преди години струваха 20. Човек бързо свиква с хубавите неща, но и бързо ги забравя. Нека хората в Бургаска област си спомнят, колко хубави неща направиха за тях ГЕРБ. Градихме съвременна България – училища, пътища, пречиствателни станции. От ГЕРБ няма от какво да се срамуваме. Няма от какво да се страхуваме. Няма от какво да се притесняваме. На 2 април с бюлетина номер 2 се гласува за стабилна България, правителство и парламент. Човекът, който може да изведе България от тежката криза. Човекът, който вече го направи при икономическата, при мигрантската, при ковид кризата. Този човек е г-н Бойко Борисов“ , заяви Алексиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви