Общинските съветници от БСП Живко Господинов и Мадлен Мутафян поставят на обсъждане в местния парламент посегателствата срещу паметника „Альоша“, които вече са рецидив.

„На 21.03.2023 г. за пореден път паметникът беше залят с червена боя. Вандалските актове зачестяват и липсата на установяване на извършителите стимулира същите безнаказано да рушат и поругават паметниците ни“, заявяват общинските съветници.

Те желаят да получат отговор на въпросите:

Има ли изградено видео наблюдение на паметника „Альоша“?

Община Бургас разполага ли с информация, относно разкриваемостта и хода на наказателното производство по повод вандалските/престъпни посегателства срещу паметника „Альоша“?

„През годините, Община Бургас е изградила в ж/к „Меден рудник“ спортни площадки, паркове, както и множество други съоръжения. При последните ни срещи с граждани, живущи в комплекса, бяхме информирани за лошото състояние на изградените съоръжения. Голяма част от тях вече са счупени и негодни за употреба“, се казва в документа.

„Гражданите, както и ние считаме, че щом са похарчени средства от бюджета на Община Бургас, то следва да се упражнява съответния контрол върху състоянието на общинското имущество.

Парковата мебел и осветление в голяма част от парковете в ж/к“Меден рудник“ е компрометирана. В спортните площадки редица от уредите са обект на вандалски посегателства“, коментират в сигнала си Живко Господинов и Мадлен Мутафян.

1 КОМЕНТАР

  1. Червени боклуци, на хуй след изборите ще идете заедно с тоя окупаторски монумент!!!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви